ΑΘΗΝΑ
07:15
|
27.04.2024
«Πέθανε ειρηνικά, με την οικογένειά του στο πλευρό του, από φυσικά αίτια», αναφέρει η ανακοίνωση του θανάτου του πολυβραβευμένου Αμερικανού ηθοποιού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ηλικία 71 ετών έφυγε από τη ζωή ο βραβευμένος με Όσκαρ Αμερικανός ηθοποιός, Γουίλιαμ Χαρτ. Η ανακοίνωση του θανάτου έγινε από τον γιο του και δημοσιεύτηκε στον ισότοπο Deadline. «Με μεγάλη θλίψη η οικογένεια Χαρτ θρηνεί τον θάνατο του Γουίλιαμ Χαρτ, αγαπημένου πατέρα και βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού, που πέθανε στις 13 Μαρτίου 2022, μία εβδομάδα πριν από τα 72α γενέθλιά του. Πέθανε ειρηνικά, με την οικογένειά του στο πλευρό του, από φυσικά αίτια». Το αμερικανικό περιοδικό Variety ανέφερε ότι ένας οικογενειακός φίλος επιβεβαίωσε την είδηση.

Τον Μάιο του 2018, είχε διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη σε τελικό στάδιο, πάντως ο γιος του δεν διευκρίνισε εάν αυτή ήταν η αιτία του θανάτου του.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’80 ο Γουίλιαμ Χαρτ υπήρξε τρεις φορές υποψήφιος για Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου για τις ταινίες «Το Φιλί της Γυναίκας Αράχνης» (1985), «Τα Παιδιά ενός Κατώτερου Θεού» (1986) και το «Broadcast News» (1987). Κέρδισε το Όσκαρ για την ερμηνεία του στην ταινία «Το Φιλί της Γυναίκας Αράχνης». Είχε υποδυθεί έναν ομοφυλόφιλο άνδρα που μοιράζεται ένα κελί με έναν με έναν πολιτικό κρατούμενο στη Βραζιλία.

Εκτός από τον κινηματογράφο, ο Χαρτ συμμετείχε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και το 1985 ήταν υποψήφιος για το θεατρικό βραβείο Tony για τον ρόλο στην παραγωγή Hurlyburly στο Μπρόντγουεϊ. Έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο το 1980 στο θρίλερ επιστημονικής φαντασίας «Altered States», όπου υποδυόταν έναν επιστήμονα. Στη νέα γενιά έγινε γνωστός από τους ρόλους σε ταινίες του κινηματογραφικού σύμπαντος της Μάρβελ όπως: The Incredible Hulk, Captain America: Civil War, Avengers: Infinity War, Avengers: Endgame, και Black Widow.

Ο Γουίλιαμ Χαρτ γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου του 1950 στην Ουάσινγκτον. Ο πατέρας του εργαζόταν στην αμερικανική Υπηρεσία για τη Διεθνή Ανάπτυξη και ως εκ τούτου έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του σε πόλεις του εξωτερικού, όπως το Χαρτούμ, τη Λαχώρη και τη Μογκαντίσου. Οι γονείς του χώρισαν και η μητέρα του ξαναπαντρεύτηκε τον Χένρι Λους τον Τρίτο, γιο του μεγαλοεκδότη Χένρι Λους. Σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Ταφτς αλλά η υποκριτική ήταν πάντα το όνειρό του. Ο Γουίλιαμ Χαρτ αφήνει πίσω του τέσσερα παιδιά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πασχαλινή έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

The Old Oak: A symbol of endurance

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα