ΑΘΗΝΑ
22:59
|
21.05.2024
Η τιμή του πετρελαίου Brent υποχωρεί στα 108,9 δολάρια το βαρέλι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το πετρέλαιο σημειώνει εκ νέου πτώση μετά από μια ευμετάβλητη εβδομάδα αφότου ο πρόεδρος της Ουκρανίας τόνισε πως οι συζητήσεις με τη Μόσχα δείχνουν σημάδια ότι γίνονται πιο ουσιαστικές, δημιουργώντας μια επιφυλακτική αισιοδοξία για βήματα προς αποκλιμάκωση.

Συγκεκριμένα, η τιμή του πετρελαίου Brent που εκτινάχθηκε κοντά στα 140 δολάρια την Καθαρά Δευτέρα υποχωρεί σήμερα στα 108,9 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας πτώση άνω του 3% ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού σημείωσε πτώση 2,3% στα 106,78 δολάρια το βαρέλι, αφού υποχώρησε 5,5% την προηγούμενη εβδομάδα.

Η πτώση σημειώνεται την στιγμή, που ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα αρχίζουν να γίνονται πιο ουσιαστικές, γεννώντας κάποιες ελπίδες για αποκλιμάκωση του πολέμου.

Οι ασιατικές αγορές ωστόσο παραμένουν «ανήσυχες» με τον δείκτη Nikkei στο Τόκιο να υποχωρεί κατά 1,49% στις 25.307 μονάδες τον Hang Seng να σημειώνει «βουτιά» 4,25% για τον στις 19.676 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX καταγράφει κέρδη 1,13% στις 7.422 μονάδες.

Πτώση 2,08% και για τον Shanghai Composite στις 3.240 μονάδες, με το νέο κύμα της πανδημίας με κρούσματα ρεκόρ που καταγράφονται στην Κίνα να προκαλεί ανησυχία στους επενδυτές.

Η Ινδία σκοπεύει να αγοράσει ρωσικό πετρέλαιο σε έκπτωση

Η Ινδία εξετάζει το ενδεχόμενο αποδοχής της προσφοράς της Ρωσίας για αγορά πετρελαίου και άλλων αγαθών σε σημαντικά μειωμένες τιμές και σε συναλλαγή σε ρουπίες και ρούβλια, σύμφωνα με δύο Ινδούς αξιωματούχους που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Η ρωσική προσφορά έχει σκοπό την παράκαμψη των διεθνών κυρώσεων σε βάρος της, αφού η συναλλαγή θα διεξαχθεί εκτός του τραπεζικού συστήματος.

Η Ινδία εισάγει 80% του πετρελαίου που χρησιμοποιεί, αλλά συνήθως αγοράζει μόνο το 2-3% από τη Ρωσία. Ωστόσο με τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου 40% υψηλότερα φέτος, η κυβέρνηση στο Νέο Δελχί εξετάζει την αύξηση των ρωσικών εισαγωγών ώστε να περιορίσει την εκροή συναλλάγματος για τις ενεργειακές της αγορές.

Πηγές: Bloomberg

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων

Έρευνα διαΝΕΟσις: 8 στους 10 νέους Έλληνες δεν κάνουν παιδιά για οικονομικούς λόγους

Νέο ιστορικό υψηλό για τον χρυσό

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα