ΑΘΗΝΑ
18:20
|
22.05.2024
Ο Έλληνας διπλωμάτης και άλλα άτομα απομακρύνθηκαν από το καταφύγιο με ασφάλεια σε πόλη ασφαλή ώστε να αναχωρήσουν αύριο το πρωί δυτικά προς τη Μολδαβία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι με την εξέλιξη των πραγμάτων. Εμείς ξέραμε την έναρξη του απεγκλωβισμού αλλά για λόγους ασφαλείας δεν μπορούσαμε να πούμε τίποτα μέχρι να βεβαιωθούμε για την ασφάλειά τους. Βρίσκονται σε μια πόλη που θεωρείται ασφαλής. Εκεί θα διανυκτερεύσουν και αύριο θα συνεχίσουν δυτικά προς την Μολδαβία» αποκάλυψε μιλώντας αποκλειστικά στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega, ο Γιώργος Ανδρουλάκης, πατέρας του Έλληνα προξένου στη Μαριούπολη,Μανώλης Ανδρουλάκης.

Ο Μανώλης Γ. Ανδρουλάκης από την Κω Πρόξενος Ελλάδας στην Μαριούπολη: Ώρες  αγωνίας για τους ομογενείς μας (ΒΙΝΤΕΟ) | AegeaNews

Ο πατέρας του διπλωμάτη ανακοίνωσε πως η επιχείρηση απεγκλωβισμού του από καταφύγιο ξεκίνησε στις 16.00 ώρα Ελλάδος και πραγματοποιήθηκε ομαλά με συνοδεία της ουκρανικής αστυνομίας και στρατού. Πρόσθεσε πως όταν περάσανε από μπλόκο των Ρωσόφωνων αυτοί ήταν πολύ συνεργάσιμοι, πως ήταν ενημερωμένοι για την επιχείρηση και τους άφησαν να περάσουν χαιρετώντας τους.

Ο Γιώργος Ανδρουλάκης ανέφερε τέλος ότι ο γιος του και άλλα άτομα είναι πλέον στον ουκρανικό τομέα και είναι καλά στην υγεία τους. Πρόσθεσε επίσης πως αναμένει να επικοινωνήσει μαζί του ξανά αργότερα το βράδυ όταν φθάσουν σε ασφαλή πόλη για να διανυκτερεύσουν ώστε αύριο το πρωί να συνεχίσουν δυτικά προς την Μολδαβία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σούνακ: Πρόωρες εκλογές στην Βρετανία στις 4 Ιουλίου

Ο καιρός ήταν καλός, λέει ο προσωπάρχης του Ραϊσί

Βρετανία για Γλυπτά Παρθενώνα: Αν η Ελλάδα θέλει δανεισμό, πρέπει να αναγνωρίσει ότι μας ανήκουν

Ερντογάν: Υπέγραψε διάταγμα που τον καθιστά υπεύθυνο για την κήρυξη επιστράτευσης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα