ΑΘΗΝΑ
18:12
|
21.05.2024
Ο νέος νόμος θα επιτρέψει την καταγραφή ξένων αεροσκαφών για να διασφαλιστεί η αδιάλειπτη λειτουργία των δραστηριοτήτων στον τομέα της πολιτικής αεροπορίας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία σκοπεύει να εφαρμόσει έναν νέο νόμο που δυσκολεύει τις ξένες εταιρείες μίσθωσης αεροσκαφών να ανακτήσουν τα αεροπλάνα τους ενόψει των δυτικών κυρώσεων, συμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το BBC.

Ο νέος νόμος θα επιτρέψει την καταγραφή ξένων αεροσκαφών στη Ρωσία «για να διασφαλιστεί η αδιάλειπτη λειτουργία των δραστηριοτήτων στον τομέα της πολιτικής αεροπορίας».

Υπολογίζεται πως οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες έχουν μισθωμένα 515 τζετ από το εξωτερικό αξίας περίπου 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι ξένοι ιδιοκτήτες έχουν προθεσμία έως τις 28 Μαρτίου για να τα πάρουν πίσω από τις ρωσικές εταιρείες πριν από την έναρξη των κυρώσεων.

Η κίνηση έρχεται αφότου οι Βερμούδες και η Ιρλανδία, όπου είναι νηολογημένα σχεδόν όλα τα ξένα αεροσκάφη που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία, δήλωσαν ότι ανέστειλαν τα πιστοποιητικά αεροπλοΐας για αυτά τα αεροσκάφη.

Το μέτρο, ωστόσο που υπογράφηκε εν είδει διατάγματος από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, θα μπορούσε να παρακάμψει τις κυρώσεις, χρησιμοποιώντας τα ξένα αεροσκάφη για δρομολόγια εντός της αχανούς ρωσικής επικράτειας.

Υπενθυμίζεται ότι η πλειονότητα των διεθνών αεροπορικών δρομολογίων έξω από τη Ρωσία δεν εκτελούν πτήσεις και πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, έχουν απαγορεύσει στην εθνική αεροπορική εταιρεία της Ρωσίας Aeroflot να πετά στον εναέριο χώρο τους. Έπειτα από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, οι δυτικές εταιρείες τερματίζουν τις μισθώσεις και ζητούν να επιστραφούν αεροπλάνα.

Πηγές: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία: Στρατιωτική άσκηση με τακτικά πυρηνικά όπλα

Διχογνωμίες για την πρόταση του εισαγγελέα του ΔΠΔ κατά Ισραήλ και Χαμάς

Ισραηλινοί αξιωματούχοι κατέσχεσαν τον εξοπλισμό των δημοσιογράφων του AP

Το Βατικανό επιλέγει καλύτερες σχέσεις με Κίνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα