ΑΘΗΝΑ
22:31
|
20.09.2024
«Η ουκρανική κρίση είναι μια βολική δικαιολογία για τη ρωσοφοβία», έγραψε μεταξύ άλλων ο Πάολο Κοέλιο στον λογαριασμό του στο Twitter.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο διάσημος συγγραφέας Πάολο Κοέλιο προχώρησε σε σχόλια στον λογαριασμό του στο Twitter με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις.

«Η ουκρανική κρίση είναι μια βολική δικαιολογία για τη ρωσοφοβία», έγραψε αρχικά ο Πάολο Κοέλιο στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Ήμουν στο Λβιβ, στο Κίεβο, στην Οδησσό, στη Γιάλτα, στο Τσερνόμπιλ (Ουκρανία). Διέσχισα 10.000 χλμ με τρένο, από τη Μόσχα στο Βλαδιβοστόκ (Ρωσία). Ναι, υπάρχει πόλεμος: αλλά μην κατηγορείτε τους απλούς ανθρώπους», πρόσθεσε ο συγγραφέας σε δεύτερο tweet του.

Όπως ήταν φυσικό, τα παραπάνω σχόλια προκάλεσαν την οργή μερίδας χρηστών στο twitter.

Ανάμεσά τους ο Ουκρανός διπλωμάτης, και πρέσβης της Ουκρανίας στην Αυστρία έως το 2021, Ολεξάντρ Στσέρμπα, ο οποίος έγραψε στον λογαριασμό του: «Είναι αυτοί που βιάζουν, κλέβουν και σκοτώνουν στην Ουκρανία κοινοί ή μη κοινοί άνθρωποι κύριε Κοέλιο;».

Σε σκληρότερη γραμμή ο Ουκρανός διπλωμάτης, Αντρέι Μέλνικ, ο οποίος έγραψε: «Θα πετάξουμε όλα τα βιβλία σου και θα ξεχάσουμε το όνομά σου».

Ο Πάολο Κοέλιο επανήλθε με μία ανάρτηση εν είδει απάντησης η οποία ανέφερε: «Απέφυγε αυτούς που προσπαθούν να ικανοποιήσουν τους πάντες. Πάρε το ρίσκο και υπερασπίσου την γνώμη σου».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ: Τουλάχιστον 12 νεκροί (upd)

Οι εκρήξεις συσκευών στον Λίβανο και η εξαχρείωση του αμερικανικού δημόσιου λόγου

Ακρίτα: Παραιτήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Η ιστορική χρεοκοπία της ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής-Και γιατί η πολιτική Μητσοτάκη αυξάνει τον κίνδυνο πολέμου με την Τουρκία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα