ΑΘΗΝΑ
11:37
|
22.09.2024
«Αλάτι στην πληγή της παγκόσμιας οικονομίας» χαρακτήρισε τις κυρώσεις ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κλιμάκωση των κυρώσεων στη Ρωσία περιπλέκει τη διαδικασία ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας, δήλωσε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ολλανδό ομόλογό του Βόπκε Χόεκστρα.

«Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη συνεχίζουν να αυστηροποιούν τις κυρώσεις στη Ρωσία. Όσο για τη δύσκολη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, είναι σαν να τρίβουν ξανά αλάτι στην πληγή. Επιπλέον, προκαλούν αδικαιολόγητη ζημιά στην ευημερία των ανθρώπων σε όλες τις χώρες του πλανήτη», δήλωσε ο Κινέζος ΥΠΕΞ, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου.

Εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα ότι «όλα τα μέρη θα καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες για να διευκολύνουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες αντί να κάνουν το αντίθετο». «Η διεθνής κοινότητα προσβλέπει σε μια έγκαιρη κατάπαυση του πυρός» συμπλήρωσε και υπογράμμισε ότι αυτό αποτελεί ελπίδα και προσδοκία και της Κίνας.

Τέλος, ο κορυφαίος Κινέζος διπλωμάτης επεσήμανε ότι αν και η πρόοδος των συνομιλιών Ρωσίας – Ουκρανίας είναι αργή «υπάρχει ελπίδα για κατάπαυση του πυρός και ειρηνικό μέλλον» εάν συνεχιστούν και τόνισε ότι το Πεκίνο θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την προώθηση των συνομιλιών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Σήμα» για γρήγορη μείωσή των επιτοκίων από την ΕΚΤ έστειλε η Fed

Χεζμπολάχ: Νέο μπαράζ ρουκετών κατά του Ισραήλ

Αξιωματούχος της Fed: Πρόωρη δήλωση νίκης η μείωση των επιτοκίων

Μιχάλης Κατρίνης: Ζήτημα επιβίωσης για τη χώρα το ζωντάνεμα της επαρχίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα