ΑΘΗΝΑ
01:39
|
17.04.2024
Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε συνάντηση σήμερα Τετάρτη με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε συνάντηση σήμερα Τετάρτη (16/3) με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ, στο περιθώριο της Έκτακτης Υπουργικής Συνόδου των ΥΠΑΜ του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Κατά τη συνάντηση υπογραμμίστηκε η σημασία μείωσης των εντάσεων και εμπέδωσης κλίματος ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο, βάσει των κανόνων Διεθνούς Δικαίου και αρχής καλής γειτονίας.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί προσεχώς συνάντηση για συνομιλίες περί δραστηριοτήτων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Ικανοποίηση Ερντογάν για τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, την Κυριακή, φαίνεται πως ικανοποίησε ιδιαίτερα τον πρόεδρο της Τουρκίας. Ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι «με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, κύριο Μητσοτάκη, είχαμε ένα αποδοτικό γεύμα εργασίας, το οποίο πιστεύω πως θα συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων μεταξύ των χωρών μας».

Ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚP) Ομέρ Τσελίκ ανέφερε ότι «η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας είναι πολύτιμη. Υστερα από αυτό άνοιξε ένα παράθυρο ευκαιρίας για την εισαγωγή νέων προοπτικών στα σημεία των προβλημάτων και για τη μείωση αυτής της έντασης».

Πηγές: ΕΡΤ, Καθημερινή

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Το ισραηλινό συμβούλιο πολέμου αποφάσισε επώδυνα αντίποινα κατά του Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα