ΑΘΗΝΑ
04:57
|
10.07.2026
Ο Ερντογάν εξέφρασε «ειλικρινές ενδιαφέρον» για συμβολή στις προσπάθειες εξεύρεσης ειρηνευτικής λύσης στην Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πρόταση για συνάντηση των προέδρων Ρωσίας και Ουκρανίας σε Άγκυρα ή Κωνσταντινούπολη επανάφερε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  στη διάρκεια νέας τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας Σαμπάχ, ο Ερντογάν εξέφρασε στο Ρώσο πρόεδρο το «ειλικρινές ενδιαφέρον» της κυβέρνησής του για συμβολή στις προσπάθειες εξεύρεσης ειρηνευτικής λύσης που θα τερματίσει τη σύγκρουση στο πλαίσιο επικοινωνίας που είχαν για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή. Πρόσθεσε επίσης πως μία μόνιμη εκεχειρία θα οδηγήσει σε μακροπρόθεσμη λύση.

Ρωσία - Τουρκία συζητούν συνεργασία στη δημιουργία τουρκικού μαχητικού...

Η επικοινωνία Ερντογάν-Πούτιν έγινε ένα 24ωρο μετά την ανάλογη επικοινωνία του Τούρκου ηγέτη με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Το πρακτορείο ΤΑSS πάντως μεταδίδοντας την είδηση της τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο προέδρων έδωσε έμφαση στην βούλησή τους για «περαιτέρω ανάπτυξη της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας» και σε θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Ξενοφοβικές διαδηλώσεις κατά μεταναστών σε μεγάλες πόλεις κατά της Νότιας Αφρικής

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σχεδιάζουν οι Γάλλοι Πράσινοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα