ΑΘΗΝΑ
02:58
|
19.09.2024
Οι ευρωπαϊκές και αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές αρνήθηκαν να εμποδίσουν την αγορά της MGM από την Amazon.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συμφωνία αγοράς της χολυγουντιανής εταιρίας παραγωγής κινηματογράφου MGM έναντι 8,5 δις. δολαρίων ανακοίνωσε απόψε πως έκλεισε η Amazon.

Σε ανακοίνωση της Amazon αναφέρεται πως καλωσορίζει  όλους τους εργαζόμενους της MGM διαβεβαιώνοντας πως επί του παρόντος τουλάχιστον δεν θα γίνουν απολύσεις.

Η συμφωνία αποσκοπεί στην τροφοδότηση της θυγατρικής πλατφόρμας ταινιών και σήριαλ της Amazon, Prime, με πρωτογενές υλικό στο πλαίσιο αύξησης του ανταγωνισμού από άλλα μεγαθήρια του είδους με πρώτα το Netflix και την Disney+ .

Η συμφωνία είχε προαναγγελθεί το πέρσι το Μάιο αλλά ως σήμερα μεσολάβησαν έρευνες αρμόδιων ρυθμιστικών επιτροπών των ΗΠΑ και της ΕΕ που ενέκριναν την συμφωνία δίχως να επιβάλλουν επιπλέον όρους.

Η ένταξη της MCM στην πλατφόρμα  Prime διοχετεύει στην θυγατρική της Αmazon πάνω από 4.000 ταινίες και τηλεοπτικών σήριαλ.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) δεν καθυστέρησε ούτε μπλόκαρε την εξαγορά. Δεν αποκλείεται ωστόσο να ορθώσει εμπόδια μετά την συγκρότηση του νέου συμβουλίου συγχώνευσης των εταιριών. Επιπλέον η εξέλιξη εξαγοράς της MGM δρομολογείται παρά τις κατηγορίες που εξαπέλυσε η δικαστική επιτροπή της αμερικανικής Βουλής κατά της ΑΜΑΖΟΝ πως παρεμπόδισε την έρευνά της για συμπεριφορά σε βάρος του υγιους ανταγωνισμού – παραπέμποντας το θέμα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση χάκερς στην πλατφόρμα Χ

Στις ΗΠΑ η FED μείωσε το επιτόκιο 0,50%

Σάλος με τα πανάκριβα χαλιά στο γραφείο της Κεφαλογιάννη από τη Δέσποινα Μοιραράκη

Συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και TotalEnergies για την προμήθεια LNG

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα