ΑΘΗΝΑ
04:56
|
11.05.2024
Με αιχμές ότι το κόμμα έχει παραιτηθεί από την οικοδόμηση μιας αριστερής εναλλακτικής, ολοκληρώνει την πολιτική του καριέρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην πρόεδρος του Die Linke, Όσκαρ Λαφοντέν, αποχώρησε σήμερα από το κόμμα, δίνοντας τέλος σε μια μακρόχρονη διαμάχη με τον πολιτικό χώρο του οποίου υπήρξε συνιδρυτής προ 15 ετών, και βάζοντας τέλος στην πολιτική του καριέρα.

Σε μια λιτή δήλωση στο Saarbrücken ο 78χρονος σήμερα Λαφοντέν ανέφερε: «Ήθελα να υπάρχει μια αριστερή εναλλακτική στην πολιτική της κοινωνικής ανασφάλειας και της ανισότητας στο πολιτικό φάσμα, γι’ αυτό και συνίδρυσα το Die Linke. Η σημερινή Αριστερά έχει παραιτηθεί από αυτή την αξίωση».

Ο Λαφοντέν είχε παραιτηθεί από πρόεδρος του SPD τον Μάρτιο του 1999 μετά από μια διαμάχη με τον καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ και το 2005 ένωσε ο δυτικογερμανικό κόμμα «Εργασία και Κοινωνική Δικαιοσύνη» (WASG) με το ανατολικογερμανικό PDS για να σχηματίσουν το Die Linke.

Με την σημερινή του αποχώρηση, ολοκληρώνεται μια διαδικασία αποκλεισμού του Λαφοντέν, από το κόμμα του και τελειώνει επίσης η καριέρα του, μετά από περισσότερα από 50 χρόνια στην ενεργό πολιτική καθώς δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του Ζάαρλαντ στις 27 Μαρτίου

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα, μαχητική συγκέντρωση εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα

Κινητό στρατηγείο για περιοδείες στην ηπειρωτική χώρα φτιάχνει ο Κασσελάκης

Συνελήφθη ο μεγαλύτερος αδελφός της Προέδρου του Περού για διαφθορά

Μονή της Χώρας: Πλήθος κόσμου στην πρώτη προσευχή μετά την μετατροπή σε τζαμί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα