ΑΘΗΝΑ
01:53
|
08.09.2024
Το θύμα κατήγγειλε ότι εννέα ένστολοι την ξυλοκόπησαν και τη βίασαν στο Χαρτούμ την περασμένη Δευτέρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε αρκετά αστικά κέντρα του Σουδάν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον φερόμενο ομαδικό βιασμό μιας 18χρονης από τις δυνάμεις ασφαλείας της αφρικανικής χώρας. Η 18χρονη κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση την περασμένη Δευτέρα (14/3) στην πρωτεύουσα Χαρτούμ από μια ομάδα εννέα ένστολων ανδρών. Η έφηβη ανέφερε ότι επέστρεφε σπίτι της όταν μια ομάδα αστυνομικών σταμάτησε για έλεγχο το λεωφορείο, στο οποίο επέβαινε. Οι αστυνομικοί φέρονται να αναζητούσαν άτομα που συμμετείχαν σε διαδηλώσεις την προηγούμενη ημέρα. Από το πραξικόπημα του περασμένου Οκτωβρίου είναι σχεδόν καθημερινές οι διαδηλώσεις πολιτών κατά των πραξικοπηματιών υπό την ηγεσία του αρχηγού των ένοπλων δυνάμεων, του στρατηγού Άμπντελ Φάταχ αλ Μπουρχάν.

Σύμφωνα με την 18χρονη οι δυνάμεις ασφαλείας έριξαν δακρυγόνα μέσα στο λεωφορείο και στη συνέχεια την ξυλοκόπησαν και τη βίασαν.

«Δεν θα σε λυγίσουν», «Δεν θα μας τσακίσουν», ανέφεραν τα πλακάτ των διαδηλωτριών στο Χαρτούμ, το Ομντουρμάν και σε τρεις πόλεις στο Νότιο Νταρφούρ. Στην πρωτεύουσα οι δυνάμεις ασφαλείας έκλεισαν τις γέφυρες για να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν το προεδρικό μέγαρο.


Η Σουλαϊμά Ισάκ, επικεφαλής του τμήματος για τη βία κατά των γυναικών στο υπουργείο Κοινωνικής Ανάπτυξης του Σουδάν, δήλωσε ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχουν αναφερθεί πολλές σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος γυναικών και ανδρών κοντά στο σημείο όπου δέχτηκε επίθεση η νεαρή γυναίκα. Πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας «χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο αυτήν την τακτική για να μειώσουν τις μετακινήσεις των πολιτών στους δρόμους. Αυτή είναι μια γνωστή καταπιεστική πολιτική στη χώρα μας… δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν και δεν θα είναι η τελευταία φορά. Οι δυνάμεις ασφαλείας θεωρούν τον βιασμό μέρος της δουλειάς τους», είπε η Σουλαϊμά Ισάκ. Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών είχε ανακοινώσει πως είχε δεχθεί τουλάχιστον 13 καταγγελίες για βιασμούς και ομαδικούς βιασμούς κατά τη διάρκεια των καθιστικών διαμαρτυριών σε πόλεις του Σουδάν.  



Από τις 25 Οκτωβρίου του 2021 μέχρι σήμερα περισσότεροι από 80 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν στις διαδηλώσεις κατά του πραξικοπήματος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα