ΑΘΗΝΑ
20:29
|
07.05.2024
Την έντονη αντίθεσή του στο νέο μέτρο της κατάργησης της συνταγογράφησης φαρμάκων εκφράζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ρεθύμνου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την έντονη αντίθεσή του στο νέο μέτρο της κατάργησης της συνταγογράφησης φαρμάκων και των παραπεμπτικών για διαγνωστικές εξετάσεις από ιδιώτες γιατρούς σε ανασφάλιστους, εκφράζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ρεθύμνου.

Σε ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ρεθύμνου κάνει λόγο για διαχωρισμό στην αντιμετώπιση τους στο σύστημα υγείας και στην ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, εν μέσω μάλιστα πανδημίας, με γεμάτα τα νοσοκομεία και υποστελεχωμένα τα αγροτικά ιατρεία και όλες τις δημόσιες δομές υγείας.

Επιπροσθέτως, όπως επισημαίνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος και ενώ βρίσκονται σε έξαρση νόσοι του αναπνευστικού, δημιουργείται σοβαρότατο πρόβλημα με όλες τις οξείες παθήσεις, των οποίων η άμεση αντιμετώπιση είναι επιτακτική ανάγκη.

«Ο ασθενής δεν μπορεί να περιμένει το ραντεβού στη δημόσια δομή, ή τον αγροτικό ιατρό να έρθει στην κοινότητα (όπου οι επισκέψεις αγροτικών ιατρών είναι μια με δύο φορές το μήνα) και ιδίως σε οξεία νόσο που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και η ηλεκτρονική συνταγή είναι απαραίτητη εκείνη τη στιγμή», προσθέτει στην ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ρεθύμνου, ζητώντας την άμεση απόσυρση του μέτρου.

Πηγές: CretaLive, Zarpanews.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

PFLP και PIJ: Η παλαιστινιακή ενότητα ματαίωσε όλες τις δολοπλοκίες

Ιρακινή Αντίσταση: Επίθεση κατά της Ισραηλινής αεροπορικής βάσης στο Εϊλάτ

Αυστραλία: Ο θετός γιος του Σίρσκι συμμετέχει σε μοτοπορεία για την Ημέρα της Νίκης

Ένας Οκτώβρης δικός μας, της Ρωσίας και ολόκληρου του κόσμου-Μια έκκληση Ρώσων διανοουμένων και καλλιτεχνών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα