ΑΘΗΝΑ
00:51
|
22.09.2024
Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Περιφέρειας του Εφετείου Δωδεκανήσου θα καθίσει τελικά ο 65χρονος γυναικολόγος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Περιφέρειας του Εφετείου Δωδεκανήσου θα καθίσει τελικά ο 65χρονος γυναικολόγος – μαιευτήρας που κατηγορείται για σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος 21 γυναικών.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου, σε βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, κάνοντας δεκτή σχετική εισήγηση της Αντεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, αναφέρεται ότι προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις εις βάρος του κατηγορουμένου για τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται, ήτοι για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση σε γενετήσια πράξη προσώπου ανίκανου για αντίσταση κατά συρροή και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, ενώ το βούλευμα εισηγείται να διατηρηθούν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 10.000 ευρώ και της απαγόρευσης ασκήσεως του επαγγέλματος του γυναικολόγου, που του έχουν επιβληθεί.

Επισημαίνεται ωστόσο στο βούλευμα ότι οι αξιόποινες πράξεις που αποδίδονται στον κατηγορούμενο, με φερόμενο χρόνο τέλεσης πριν από την 1η Ιουλίου 2019 (ημερομηνία έναρξης ισχύος του Ν. 4619/2019), υπάγονται μόνο στο έγκλημα της κατάχρησης σε ασέλγεια.

H Eισαγγελέας είχε τονίσει στην εισήγησή της ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε τα αδικήματα «μη συγκρατώντας τις ορμές του, μη έχοντας ηθικές αναστολές, χωρίς σεβασμό στον Ιπποκράτειο Όρκο που έχει δώσει αλλά ούτε την ειδικότητα του γυναικολόγου, εξαιτίας της οποίας η σχέση εξεταζόμενης και ιατρού είναι ιδιαίτερη και χαρακτηρίζεται ως σχέση εμπιστοσύνης, αντιθέτως, εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητά του αυτή καθώς και τον χώρο εργασίας του για να εκτονώσει τις ορμές του μη σεβόμενος καν γυναίκες οι οποίες βρίσκονταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη».

Ανέφερε επίσης ότι οι εγκαλούσες δεν έχουν απολύτως καμία σχέση μεταξύ τους, δεν έχουν κανένα υλικό όφελος από την καταγγελία των ανωτέρω πράξεων, οι δε πράξεις τις οποίες καταγγέλλουν ανατρέχουν σε βάθος επταετίας και φθάνουν μέχρι και λίγες εβδομάδες πριν την υποβολή της πρώτης έγκλησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έξι χρόνια χωρίς τον Ζακ: No Zackie, no peace

Ψυχραιμία μπροστά στα «βάσανα» της γαλλικής (κέντρο) αριστεράς

Το Διεθνές Απελευθερωτικό Μέτωπο καταγγέλει την Γαλλία για άγρια βία εναντίον ιθαγενών

Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από Σάββατο εώς Κυριακή πρωί λόγω εργασιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα