ΑΘΗΝΑ
11:10
|
21.05.2024
Το σταθερό και διευρυνόμενο προβάδισμα του Γάλλου προέδρου, ενόψει των προεδρικών εκλογών τον επόμενο μήνα πιστοποιεί νέα δημοσκόπηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το σταθερό και διευρυνόμενο προβάδισμα του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, έναντι των αντιπάλων του, ενόψει των προεδρικών εκλογών τον επόμενο μήνα, πιστοποιεί νέα δημοσκόπηση της εταιρίας ερευνών κοινής γνώμης Ifop, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα (Παρασκευή, 18/3).

Συγκεκριμένα, ο τωρινός ένοικος των Ηλυσίων Πεδίων συγκεντρώνει τις προτιμήσεις του 29% των ερωτηθέντων, έναντι 17,5% της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν και 13,5% του ηγέτη της αριστερής «Ανυπότακτης Γαλλίας», Ζαν-Λυκ Μελανσόν, ο οποίος το τελευταίο διάστημα καταγράφει σταθερά ανοδική πορεία.

Ακολουθούν ο εκκεντρικός ακροδεξιός Ερίκ Ζεμούρ, με 13% και η εκπρόσωπος της παραδοσιακής κεντροδεξιάς, Βαλερί Πεκρές.

Δέον να σημειωθεί πως ο κύριος «προορισμός» των ψηφοφόρων της παραδοσιακής Κεντροαριστεράς του πάλαι ποτέ κραταιού Σοσιαλιστικού Κόμματος φαίνεται να είναι πρωτίστως ο Γάλλος πρόεδρος, ενώ έπεται ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν και ακολουθεί ο υποψήφιος των Πρασίνων, Γιανίκ Ζαντό.

Της συγκεκριμένης μέτρησης είχε προηγηθεί δημοσκόπηση που διενεργήθηκε προ ημερών, και σύμφωνα με την οποία ο Εμανουέλ Μακρόν θα είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών, εξασφαλίζοντας το 59% των ψήφων κατά την ψηφοφορία του δεύτερου γύρου απέναντι στη Μαρίν Λεπέν.

Πηγές: Europe Elects

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΚΚΕ: Πρόκληση οι εξαγγελίες Μητσοτάκη για το μετρό Θεσσαλονίκης

Κασσελάκης για Γεωργιάδη: Ευχαριστώ που με χαρακτήρισε «μάπα»

Νέα Καληδονία: «Εύθραυστη» ηρεμία και αποχώρηση Νεοζηλανδών και Αυστραλών

Νέα έκκληση από την Αυστραλία για την αποφυλάκιση του Τζούλιαν Ασάνζ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα