ΑΘΗΝΑ
18:31
|
02.05.2024
Το δρώμενο στην κεντρική πλατεία Ράινοκ στηρίχθηκε σε 109 αδειανά βρεφικά καροτσάκια συμβολίζοντας τα τουλάχιστον 109 παιδάκια που σκοτώθηκαν από την αρχή της εισβολής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκάδες άδεια βρεφικά καροτσάκια γέμισαν σήμερα το πρωί την μεγάλη πλατεία της πόλης Λβιβ της Ουκρανίας σε μία συμβολική πολιτιστική εκδήλωση με την ονομασία: «Tsina Viyny», που σημαίνει «Τίμημα του Πολέμου».

Το δρώμενο στην κεντρική πλατεία Ράινοκ, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στηρίχθηκε σε 109 αδειανά βρεφικά καροτσάκια συμβολίζοντας τα τουλάχιστον 109 βρέφη και παιδάκια που σκοτώθηκαν από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.

Διοργανωτής της εκδήλωσης είναι το Δημοτικό Συμβούλιο του Λβιβ και εντάσσεται στην εκστρατεία «Ενωμένοι για την Ουκρανία» που ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση να μιλήσουν για τα «εγκλήματα του εχθρού», να «βομβαρδίσουν» με φωτογραφικό υλικό τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με το χάστανγκ #closethesky.

Επιπλέον στόχος της εκδήλωσης είναι η υποστήριξη του γνωστού αιτήματος της ουκρανικής κυβέρνησης για την επιβολή της απαγόρευσης πτήσεων στον εναέριο χώρο της χώρας ώστε να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί της Ρωσίας. Κάτι που έχουν απορρίψει από την πρώτη στιγμή οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ επισημαίνοντας πως κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε άμεσο πόλεμο με την Ρωσία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα