ΑΘΗΝΑ
08:30
|
27.04.2024
Ο «Εξολοθρευτής» πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας είπε ότι το Κρεμλίνο ψεύδεται και ζήτησε από τον πρόεδρο της Ρωσίας να σταματήσει τον πόλεμο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αμερικανός, αυστριακής καταγωγής, ηθοποιός και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, έστειλε μέσω Twitter μήνυμα προς τον ρωσικό λαό και τον πρόεδρο της χώρας, Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο «Εξολοθρευτής» πρώην κυβερνήτης κατήγγειλε «την προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση» του Κρεμλίνου. Είπε χαρακτηριστικά: «Γνωρίζω πως η κυβέρνησή σας σας είπε ότι είναι ένας πόλεμος για την αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας. Αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας; Αυτό δεν είναι αλήθεια». Η «Ουκρανία δεν ξεκίνησε αυτόν τον πόλεμο, ούτε κάποιοι εθνικιστές ή ναζί», είπε ο ηθοποιός υπενθυμίζοντας την εβραϊκή καταγωγή του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Απευθυνόμενος, επίσης, στους Ρώσους στρατιώτες, ο Σβαρτσενέγκερ αφηγήθηκε την ιστορία του πατέρα του, στρατιώτη για τη ναζιστική Γερμανία κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που είχε «ξεσηκωθεί από τα ψέματα της κυβέρνησής του». Αποκάλυψε πως ο πατέρας του πήγε στο Λένινγκραντ ως ένας άνθρωπος «διαλυμένος σωματικά και ψυχικά», όχι μόνο λόγω των θραυσμάτων από τα οποία είχε τραυματιστεί, αλλά επίσης λόγω της ενοχής που ένιωθε. «Δεν θέλω να καταλήξετε διαλυμένοι όπως ο πατέρας μου», συμπλήρωσε, «δεν είναι ο πόλεμος για την προάσπιση της Ρωσίας που οι παππούδες σας και οι προπαππούδες σας διεξήγαγαν».

Τέλος, ο βετεράνος ηθοποιός ταινιών δράσης απευθύνθηκε προς πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, λέγοντας: «Ξεκινήσατε αυτόν τον πόλεμο. Διεξάγετε αυτόν τον πόλεμο. Μπορείτε να σταματήσετε αυτόν τον πόλεμο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Πασχαλινή έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα