ΑΘΗΝΑ
17:44
|
27.04.2024
Το έργο υλοποιείται από την κοινοπραξία IGB και θα μπορεί να μεταφέρει από 3 ως 5 δισ. κ.μ. φυσικού αερίου ετησίως.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο τέλος Ιουνίου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες για την κατασκευή του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας-Βουλγαρίας ανακοίνωσε σήμερα ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Κίριλ Πέτκοφ.

Ο Πέτκοφ μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επιθεώρησης των εργασιών από το χωριό Μάλκο Καντιέβο κοντά στην πόλη Στάρα Ζαγόρα, στη νότια Βουλγαρία, τόνισε ότι οι εργασίες του έργου τους τελευταίους τρεις μήνες προχώρησαν όσο όλο το προηγούμενο έτος. Επισήμανε ότι έχει πολύ καλή επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παράλληλα, ο Βούλγαρος υπουργός Ενέργειας Νικολάι Νικόλοφ ανέφερε ότι το φυσικό αέριο θα ρέει την 1η Ιουλίου.

Η επενδυτική απόφαση για το έργο υιοθετήθηκε το 2015. Το έργο υλοποιείται από την κοινοπραξία IGB, στην οποία το βουλγαρικό κράτος, μέσω της εταιρίας συμμετοχών Bulgarian Energy Holding, και η ελληνοϊταλική εταιρία IGI Poseidon συμμετέχουν με ίσα μερίδια.

Σύμφωνα με τον υπουργό Νικόλοφ, υπάρχει η δυνατότητα να αυξηθεί η χωρητικότητα από τρία σε πέντε δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως, δεδομένης της επικείμενης έναρξης λειτουργίας του σχεδιαζόμενου τερματικού σταθμού στην Αλεξανδρούπολη, όπου το βουλγαρικό κράτος ήδη κατέχει μερίδιο 20%.

Ο Κίριλ Πέτκοφ υπογράμμισε τη σημασία του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας για τη διαφοροποίηση των πηγών προμήθειας φυσικού αερίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα