ΑΘΗΝΑ
12:07
|
08.07.2024
Οι δύο θάνατοι καταγράφηκαν στην επαρχία Τζιλίν ενώ παρατηρείται έξαρση κρουσμάτων της παραλλαγής «Όμικρον» στα βορειοανατολικά της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κίνα ανακοίνωσε τους πρώτους επιβεβαιωμένους θανάτους από επιπλοκές της νόσου Covid-19 σε διάστημα 14 μηνών εν μέσω μιας νέας έξαρσης κρουσμάτων της παραλλαγής «Όμικρον» στα βορειοανατολικά της χώρας. Οι δύο θάνατοι από κορονοϊό καταγράφηκαν στην επαρχία Τζιλίν ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων στη χώρα σε 4.638 από την έναρξη της πανδημίας.

Η Κίνα βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με την πιο σοβαρή αναζωπύρωση των μολύνσεων και θανάτων από τις 26 Ιανουαρίου του 2021. Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε 4.051 νέα κρούσματα κορονοϊού, ελαφρώς λιγότερα από τα 4.365 κρούσματα που είχε ανακοινώσει χθες Παρασκευή (18/3)

Η Κίνα, η χώρα όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο κορονοϊός στα τέλη του 2019, κατάφερνε ως πρόσφατα να διατηρεί υπό πλήρη έλεγχο την επιδημία, επιβάλλοντας αμέσως ιδιαίτερα αυστηρά και μαζικά μέτρα περιορισμού, κλείσιμο συνόρων, μακράς διάρκειας καραντίνες και αυστηρά λοκντάουν σε κατοικίες, όπου παρατηρούνταν πολλά κρούσματα.


Ωστόσο, η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή «Όμικρον» έχει προκαλέσει τους τελευταίους μήνες πολλαπλές εστίες σε όλη τη χώρα. Οι Αρχές αναγκάστηκαν έτσι θέσουν υπό περιορισμό πόλεις όπως η Σεντζέν, τεχνολογικό κέντρο με 17,5 εκατομμύρια κατοίκους (στα νότια της χώρας), την ώρα που η πολιτική της Κίνας, που συνοψίζει η φράση «μηδέν κρούσματα», πλέον αμφισβητείται. Στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, που κατέγραφε λιγότερα από 100 κρούσματα πριν από τρεις εβδομάδες, πλέον επιβεβαιώνονται πάνω από 1.000 ανά 24 ώρες επί μία εβδομάδα. Στην επαρχία Τζιλίν έχουν ήδη απαγορευτεί οι μετακινήσεις, αναγέρθηκαν οκτώ «προσωρινά νοσοκομεία» και δύο κέντρα καραντίνας.


Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ διαβεβαίωσε την Πέμπτη ότι η κυβέρνησή του συνεχίζει να ασκεί την πολιτική «μηδέν COVID», σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση. «Πρέπει πάντα να βάζουμε σε πρώτο πλάνο τους ανθρώπους και τη ζωή τους» και για αυτό «συνεχίζουμε την πολιτική μηδέν κρούσματα», ώστε να αποτρέπεται «το ταχύτερο δυνατόν η εξάπλωση της επιδημίας», εξήγησε ο πρόεδρος της Κίνας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο γρίφος της συνεργασίας Μακρόν-Αριστεράς, η ήττα της Λεπέν και η ανησυχία της Ευρώπης

Αστυνομική έφοδος στην κατάληψη του κυλικείου της Ιατρικής του ΑΠΘ

Περισσότεροι από 10.000 Παλαιστίνιοι θαμμένοι κάτω από τα ερείπια στη Λωρίδα της Γάζας

Τριζόνια «πλημμύρισαν» τα Τρίκαλα και τον κάμπο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα