ΑΘΗΝΑ
10:16
|
21.09.2024
Η Σρι Λάνκα ακύρωσε τις σχολικές εξετάσεις για εκατομμύρια μαθητές αφού τελείωσε το χαρτί εκτύπωσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Σρι Λάνκα ακύρωσε τις σχολικές εξετάσεις για εκατομμύρια μαθητές αφού τελείωσε το χαρτί εκτύπωσης, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει τη χειρότερη οικονομική κρίση από την ανεξαρτησία της το 1948.

Οι εκπαιδευτικές αρχές δήλωσαν το Σάββατο ότι οι δοκιμασίες του εξαμήνου, που είχαν προγραμματιστεί μια εβδομάδα από τη Δευτέρα, αναβλήθηκαν επ’ αόριστον λόγω οξείας έλλειψης χαρτιού, με το Κολόμπο να έχει έλλειψη κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση των εισαγωγών.

«Οι διευθυντές των σχολείων δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν τις εξετάσεις, καθώς οι τυπογράφοι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν συνάλλαγμα για την εισαγωγή του απαραίτητου χαρτιού και μελάνης», δήλωσε το Υπουργείο Παιδείας της Δυτικής Επαρχίας.

Επίσημες πηγές δήλωσαν ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να καθυστερήσει τις εξετάσεις για περίπου τα δύο τρίτα των 4,5 εκατομμυρίων μαθητών της χώρας.

Οι δοκιμασίες εξαμήνου αποτελούν μέρος μιας συνεχούς διαδικασίας αξιολόγησης για να αποφασιστεί εάν οι μαθητές θα προαχθούν στην επόμενη τάξη στο τέλος του έτους.

Μια εξουθενωτική οικονομική κρίση που προκλήθηκε από την έλλειψη συναλλαγματικών αποθεμάτων για τη χρηματοδότηση βασικών εισαγωγών, οδήγησε τη χώρα σε χαμηλή κατανάλωση τροφίμων, καυσίμων και φαρμακευτικών προϊόντων.

Το έθνος των 22 εκατομμυρίων της Νότιας Ασίας που έχει περιορισμένα μετρητά ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι θα επιδιώξει μια διάσωση από το ΔΝΤ για να επιλύσει την επιδεινούμενη κρίση εξωτερικού χρέους και να ενισχύσει τα εξωτερικά αποθέματα.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι εξετάζει το αιφνίδιο αίτημα του προέδρου Γκοταμπάγια Ρατζαπάξα την Τετάρτη για να συζητήσει ένα πρόγραμμα διάσωσης.

Περίπου 6,9 δισεκατομμύρια δολάρια του χρέους της Κολόμπο πρέπει να εξυπηρετηθούν φέτος, αλλά τα συναλλαγματικά της αποθέματα ήταν περίπου 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια στα τέλη Φεβρουαρίου.

Μεγάλες ουρές έχουν σχηματιστεί σε όλη τη χώρα για είδη παντοπωλείου και λάδι με την κυβέρνηση να θεσπίζει κυλιόμενες διακοπές ρεύματος και να κάνει διανομή με δελτίο για το γάλα σε σκόνη, τη ζάχαρη, τις φακές και το ρύζι.

Η Σρι Λάνκα νωρίτερα φέτος ζήτησε από την Κίνα, μια από τους κύριους πιστωτές της, να βοηθήσει στην αναβολή των πληρωμών του χρέους, αλλά δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη απάντηση από το Πεκίνο.

Πηγή: The Guardian

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παγκόσμιες αγορές: Θετικές τάσεις κατόπιν μείωσης επιτοκίων από την FED

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο

Ινδία: Η Samsung κινείται δικαστικώς εναντίον απεργών εργαζομένων της

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 4 Περιφέρειες για σήμερα Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα