ΑΘΗΝΑ
20:02
|
08.05.2024
Η παραίτηση του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη είναι μονόδρομος, αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η παραίτηση του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη είναι μονόδρομος, αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή το δημοσίευμα της «Αυγής» για λογοκλοπή στο διδακτορικό του «γαλάζιου» αιρετού.

«Τα πράγματα είναι απλά. Σήμερα η Αυγή αποκαλύπτει ότι ο κύριος Πατούλης έλαβε τον διδακτορικό του τίτλο καταφεύγοντας σε εκτεταμένη λογοκλοπή. Πρόκειται για αδίκημα. Αλλά όχι μόνο αυτό. Πρόκειται για μια συνειδητή εξαπάτηση της ακαδημαϊκής κοινότητας με προφανή στόχο να εμφανίζεται ο κύριος Πατούλης ως διδάκτωρ ιατρικής» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προσθέτοντας ότι «η ενοχή σιωπή της ΝΔ και τα παραληρήματα του ίδιου απλά επιβεβαιώνουν ότι η φούσκα της «αριστείας» έχει σκάσει οριστικά». 

«Σε ανάλογα περιστατικά στο εξωτερικό -η λίστα είναι μακρά- οι πρωταγωνιστές σκανδάλων λογοκλοπής και ακαδημαϊκής εξαπάτησης παραιτήθηκαν». «Αυτό είχε κάνει, θυμίζουμε, ο κύριος Διαματάρης. Αυτό οφείλει να κάνει άμεσα και ο κύριος Πατούλης. Στον χιονιά αποδείχθηκε ανίκανος. Τώρα αποδεικνύεται ότι είναι και απατεώνας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Απάντηση Πατούλη

Ο περιφερειάρχης Αττικής από την πλευρά του απορρίπτει τα περί λογοκλοπής και προναγγέλλει ότι «ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο εναντίον της εφημερίδας» προκειμένου να αποκαταστήσει το όνομά του και την επιστημονική του υπόσταση, χαρακτηρίζοντας άθλιο, ψευδές και συκοφαντικό το πρωτοσέλιδο και και το σχετικό δημοσίευμα, προχωρώντας παράλληλα σε επίθεση εναντίον «δήθεν, ειδικού συνεργάτη που το συνοδεύει, με το οποίο προσπαθούν να παρουσιάσουν την διδακτορική διατριβή μου ως, δήθεν, “προϊόν λογοκλοπής», χρησιμοποιώντας επιστημονικά αβάσιμα και “έωλα σοφίσματα”».

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα Αριστερά για Μητσοτάκη: Η σιωπή του για το έγκλημα στην Παλαιστίνη σημαίνει συνενοχή

Με θερμό καλοκαίρι απειλεί τον Λίβανο το Ισραήλ

Το φοιτητικό κίνημα θα ρίξει τον Μπάιντεν;

Επιμένει η Φλέσσα για Τέμπη: «Με αγάπη τα είπα»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα