ΑΘΗΝΑ
12:07
|
18.05.2024
Περίπου 400 Τούρκοι στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί στη ζώνη που έχει δημιουργήσει η Τουρκία στη βορειοδυτική Συρία πιθανότατα θα επανατοποθετηθούν στο βόρειο Ιράκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περίπου 400 Τούρκοι στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί στη ζώνη που έχει δημιουργήσει η Τουρκία στη βορειοδυτική Συρία πιθανότατα θα επανατοποθετηθούν στο βόρειο Ιράκ για να πολεμήσουν σε νέες επιχειρήσεις ενάντις στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), ανέφεραν αξιόπιστες πηγές στο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την Κυριακή.

«Τετρακόσιοι Τούρκοι στρατιώτες έχουν ετοιμάσει αποσκευές και έχουν ολοκληρώσει τις προετοιμασίες τους για να αποσυρθούν από τη ζώνη αποκλιμάκωσης ως μέρος μιας αρχικής παρτίδας που θα εξέλθει από την περιοχή», ανέφεραν οι πηγές.

Υπάρχουν περισσότεροι από 13.500 Τούρκοι στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί σε 60 στρατιωτικά σημεία σε όλη τη ζώνη αποκλιμάκωσης στην Ιντλίμπ και την ύπαιθρο του Χαλεπίου, της Χάμα και της Λατάκιας.

Πέρυσι, ο τουρκικός στρατός πραγματοποίησε επίγειες και αεροπορικές επιδρομές κατά του PKK στο βόρειο Ιράκ.

Εν τω μεταξύ, οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος έχουν βάλει στο στόχαστρο περιοχές στη νότια ύπαιθρο του Ιντλίμπ και έριξαν οβίδες πυροβολικού στα χωριά Al-Ankawy και Al-Fatatra στην περιοχή Sahl Al-Ghab.

Επίσης, τις τελευταίες τρεις ημέρες, ο τουρκικός στρατός και οι φατρίες μισθοφόρων και τζιχαντιστών του Εθνικού Στρατού της Συρίας (SNA), πιστές στην Άγκυρα, κλιμάκωσαν τις επιθέσεις τους στην ύπαιθρο Ταλ Ταμρ στα βόρεια της Χασάκα, μια περιοχή που ελέγχεται από τους Κούρδους στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Από τον βομβαρδισμό προκλήθηκαν ζημιές στα καλώδια και προκλήθηκαν διακοπές ρεύματος στην περιοχή.

Οι φατρίες του SNA πραγματοποίησαν μαζικές βολές πυροβολικού στα χωριά Dardara, Tal Shanan και Tal Jumaa στην ύπαιθρο Tal Tamr, χωρίς να υπάρχουν αναφορές για θύματα.

SANA: Ο συριακός στρατός αναχαίτισε αμερικανικό κονβόι

Την ίδια στιγμή το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA ο συριακός στρατός αναχαίτισε μκονβόι στρατιωτικών οχημάτων των ΗΠΑ, στην περιοχή Ταλ Τάμερ, στη βορειοδυτική ύπαιθρο της Χασάκα.

Τοπικές πηγές είπαν σε δημοσιογράφο του SANA ότι σε ένα σημείο ελέγχου του Συριακού Αραβικού Στρατού 6 τεθωρακισμένα οχήματα των ΗΠΑ αναχαιτίστηκαν ενώ προσπαθούσαν να εισέλθουν στα χωριά Γκαρατζενέ και Γκαμπρ αλ-Σαγκίρ, αναγκάζοντάς τα να υποχωρήσουν και να τραπούν σε φυγή.

Πηγές: BBC, Euronews, SANA

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πρόεδρος Κένυας: Διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα χωρίς αποκλεισμούς

Ζημιές σε εγκατάσταση ενεργειακών υποδομών στην περιοχή Πολτάβα της Ουκρανίας

Ουκρανία: Καταγγελία της Ορθόδοξης Εκκλησίας για παράνομη κατεδάφιση ναού

Μέξικο: Νεκρός υποψήφιος δήμαρχος και άλλοι 5 σε προεκλογική εκδήλωση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα