ΑΘΗΝΑ
08:03
|
19.05.2024
Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας προβλέπει πως θα συνεχισθεί η ανισορροπία στην αγορά και οι υψηλές τιμές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανοδικά κινούνται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου μετά το διαφαινόμενο αδιέξοδο στις συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου και το καμπανάκι από τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (ΙΕΑ) που προβλέπει πως θα συνεχισθεί η ανισορροπία στην αγορά και οι υψηλές τιμές.

Συγκεκριμένα, η τιμή του πετρελαίου Brent ενισχύεται κατά 3,2% στα 111,39 δολάρια το βαρέλι ενώ άλμα 3,4% σημειώνει και η τιμή του αμερικανικού αργού στα 108,38 δολάρια το βαρέλι. 

Υπενθυμίζουμε ότι οι τιμές του πετρελαίου εκτινάχθηκαν στις αρχές Μαρτίου, κοντά στα 140 δολάρια το Brent, υποχώρησαν στις αρχές της περασμένης εβδομάδας κάτω από 100 δολάρια και ανέβηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή. 

Σύμφωνα με την Mizuho Bank, οι λόγοι της νέα αύξησης είναι η αβεβαιότητα για την έκβαση του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς και το νέο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού που έχει χτυπήσει την Κίνα, το οποίο σύμφωνα με το σημείωμα της ιαπωνικής τράπεζας δεν φαίνεται να έχει τόσο μεγάλες συνέπειες στην αγορά όσο αναμενόταν. 

Εναλλακτικές του ρωσικού πετρελαίου ψάχνει η Ευρώπη

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας σε προ ημερών ανακοίνωσή του τόνιζε πως «το ρωσικό πετρέλαιο συνεχίζει να ρέει επί του παρόντος λόγω συμφωνιών που είχαν γίνει πριν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά οι νέες συναλλαγές έχουν ουσιαστικά παγώσει. Το πετρέλαιο των Ουραλίων προσφέρεται με έκπτωση – ρεκόρ, αλλά με περιορισμένες αγορές έως τώρα».

«Τα διυλιστήρια, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, πασχίζουν να βρουν εναλλακτικές προμήθειες και διατρέχουν τον κίνδυνο να μειωθεί η δραστηριότητά τους την ώρα που η πολύ σφιχτή αγορά πετρελαίου συνεχίζει να πλήττει τους καταναλωτές», επισήμανε. ‘

Πηγή: Ημερησία, με πληροφορίες από CNBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Αύξηση κατά 30% εμπορικών συναλλαγών Ρωσίας-Ισλαμικών χωρών

Αύξηση τιμών πετρελαίου, ανησυχία για την προσφορά

Ρωσία: Δικαστήριο επιβάλλει ασφαλιστικά μέτρα για περιουσιακά στοιχεία της UniCredit

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα