ΑΘΗΝΑ
00:46
|
07.05.2024
Οι εξελίξεις στην Ουκρανία, στην Ανατολική Μεσόγειο και η συνθήκη για το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας θα τεθούν επί τάπητος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επίσημη διήμερη επίσκεψη στην Ινδία πραγματοποιεί το επόμενο 24ωρο (22-23/3) ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε συνέχεια της επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει τον περασμένο Ιούνιο στην Αθήνα ο Ινδός ομόλογός του Σαμπραχμανγιάμ Τζαϊσάνκαρ.

Δένδιας με ΥΠΕΞ Ινδίας: Μονόδρομος η επίλυση των διαφορών με βάση το  Διεθνές Δίκαιο - CNN.gr

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του θα γίνει δεκτός από τον Αντιπρόεδρο της Ινδίας και Πρόεδρο της Άνω Βουλής, M. Venkaiah Naidu και θα συναντήσει κατ’ ιδίαν τον ομόλογό του για ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως την κοινή προσήλωση στις αρχές του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ και στο Διεθνές Δίκαιο, ιδιαίτερα στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, και τη διμερή και πολυμερή συνεργασία. Από την ατζέντα συνάντησης των υπουργών Ελλάδας-Ινδίας δεν θα λείψουν οι ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία, μετά την ρωσική εισβολή,αλλά και όσα διαδραματίζονται στον Ινδο – Ειρηνικό και την Ανατολική Μεσόγειο.

Στο τέλος της επίσκεψής του στην Ινδία, ο Νίκος Δένδιας έχει προγραμματίσει να δώσει διάλεξη στην Έδρα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Jawaharlal Nehru (JNU).

Jawaharlal Nehru University (JNU) New Delhi: Admission, Fees, Courses,  Placements, Cutoff, Ranking
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα