ΑΘΗΝΑ
14:04
|
09.05.2024
Το εργοστάσιο της Τesla δίνει ώθηση στην αύξηση της παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Γερμανία με τις ευλογίες της κυβέρνησης Σολτς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το τέταρτο εργοστάσιο Tesla Gigafactory του ομίλου του και το πρώτο του είδους στην Ευρώπη εγκαινίασε σήμερα το μεσημέρι στο Grünheide που απέχει 30 χιλιόμετρα από το Βερολίνο στη Γερμανία ο δισεκατομμυριούχος διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Ιλον Μασκ.

Το εργοστάσιο ονομάστηκε Giga Berlin-Brandenburg και θα παράγει μεταξύ άλλων το ηλεκτρικό μικρομεσαίο αυτοκίνητο «30 Model Y» τύπου SUV, που στις ΗΠΑ έχει τιμή πώλησης λίγο πάνω από 60.000 δολάρια και στην Γερμανία θα πωλείται από 63.900 ευρώ με περιθώριο οδηγικής ενεργειακής αυτάρκειας τα 514 χλμ. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο αναμένεται να παράγει 500.000 αυτοκίνητα αυτού του μοντέλου το χρόνο.

Μιλώντας στην τελετή έναρξης, ο Μασκ προέτρεψε τους υπαλλήλους του εργοστασίου να «πιστέψουν στο μέλλον» υποστηρίζοντας πως η ηλεκτροκίνηση μπορεί να συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και πως «δεν είναι πολύ αργά για να σωθεί ο πλανήτης». Προσπέρασε δε σαν “τεχνική λεπτομέρεια” τις αντιδράσεις που προκάλεσε στην τοπική κοινωνία η αποψίλωση μεγάλης δασικής έκτασης για να γίνει το εργοστάσιο σε κατάφυτη περιοχή.

Ας σημειωθεί ότι στην τελετή συμμετείχε και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς με την γερμανική πρεσβεία στις ΗΠΑ να παρουσιάζει την εξέλιξη σαν σημαντικό «παράδειγμα διατλαντικής οικονομικής εταιρικής σχέσης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

ΛΑΡΚΟ: Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για την απόλυση των εργαζομένων- Κινητοποίηση στο Σύνταγμα την Παρασκευή

Διαχρονικά στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Ουκρανία: Ρώσοι χάκερς μετέδωσαν μηνύματα για την Ημέρα της Νίκης

Καναδάς: Τρομοκρατική οργάνωση οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα