ΑΘΗΝΑ
05:52
|
25.04.2024
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο Αχιλλέας Πατσούκας παρέμεινε για λόγους υγείας στην Ελλάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε λάθος εκ παραδρομής και σε μια ασθένεια απέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, το γεγονός πως η ΕΡΤ εμφάνιζε ως «ανταποκριτή στη Μόσχα» τον δημοσιογράφο Αχιλλέα Πατσούκα, ο οποίος μετέδιδε από το σπίτι του στην Κυψέλη της Αθήνας.

Σε επίκαιρη ερώτηση της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αναστασίας Γκαρά ο Γιάννης Οικονόμου παραδέχθηκε ότι η διοίκηση Ζούλα γνώριζε ότι ο Αχιλλέας Πατσούκας ήταν στην Αθήνα και όχι στη Μόσχα και γι’ αυτό «υπήρξε ρητή οδηγία σε αλλεπάλληλες συσκέψεις, να μην χρησιμοποιείται ο τίτλος ‘Μόσχα, απευθείας’», ενώ πρόσθεσε: «Ο κ. Πατσούκας αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του δρομολόγησε ανανέωση διαβατηρίου του για να πάει στη Ρωσία». Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «για τον σκοπό αυτόν, στις 3/3/2021 απέστειλε στις αρμόδιες υπηρεσίες του ρωσικού ΥΠΕΞ όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την έκδοση της απαραίτητης βίζας». Εξήγησε επίσης ότι μια ασθένεια του κ. Πατσούκα ήταν ο λόγος που δε βρισκόταν στην πρωτεύουσα της Ρωσίας.

Για ομολογία συγκάλυψης κατηγόρησε την κυβέρνηση η Αναστασία Γκαρά: «Ομολογήσατε ότι από τη στιγμή που φτάνετε στο σημεία να δώσουν ρητή εντολή και οδηγία ότι βρίσκεται στην Αθήνα, δείχνει ότι ξέρατε και συγκαλύπτεται. Αν αυτό δεν είναι επιχειρούμενη εξαπάτηση του ελληνικού λαού και των τηλεθεατών, τότε τι είναι;», αναρωτήθηκε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπενθυμίζοντας ότι η ΕΡΤ έγραφε ότι βρισκόταν στη Μόσχα. Η ίδια πρόσθεσε, «δεν προχωρήσατε σε αντικατάσταση του ανταποκριτή. Ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει ανταποκριτής», ενώ αποκάλυψε ότι ο «ανταποκριτής» της ΕΡΤ «αν και έχει δηλώσει αναρρωτική άδεια ή παραίτηση, εμφανίζεται να εργάζεται σε κυπριακό κανάλι». «Ως συμβασιούχος έργου δεν είναι υπόχρεος για αίτημα παράλληλης απασχόλησης για την εργασία του σε κυπριακό κανάλι», απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου.

Αναφορικά με την πρόσληψη του κ. Πατσούκα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η θέση προκηρύχθηκε στις 11.12.2020 και υπήρξαν δύο υποψήφιοι. Τα χρήματα που θα λάμβανε ο κ. Πατσούκας ήταν 1.800 μεικτά, περίπου δηλαδή 1.200ευρώ καθαρά. « Στις 11.12.2020 υπήρξαν δύο υποψηφιότητες για τη θέση ανταποκριτή στη Μόσχα. Μία από τις υποψηφιότητες ήταν του κ. Πατσούκα, η οποία και τελικά επιλέχθηκε καθώς είχε τα προσόντα, ενώ η 2η υποψηφιότητα κατείχε άλλη θέση αμειβόμενη από το δημόσιο. Η σύμβαση που υπογράφηκε προέβλεπε μηνιαίο μισθό 1.800 ευρώ μεικτά (κάτω των 1.200 καθαρά)».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα