ΑΘΗΝΑ
06:22
|
27.04.2024
«Την κυβέρνηση δεν την απασχολεί καμία αλλαγή του εκλογικού νόμου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για τις «στοχευμένες» παρεμβάσεις της κυβέρνησης στα δημόσια οικονομικά, την πανδημία και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις μίλησε σε σημερινή του συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 FM», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Γιάννης Οικονόμου, ενώ έδωσε και την «απάντηση» της κυβέρνησης για τα σενάρια των εκλογών που «κυκλοφορούν» από την αντιπολίτευση.

«Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και αυτή τη στιγμή την κυβέρνηση δεν την απασχολεί καμία αλλαγή του εκλογικού νόμου, αλλά η αντιμετώπιση των συνεπειών των ανατιμήσεων στη ζωή των πολιτών», είπε συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με τη φράση-κλειδί να είναι το «αυτή τη στιγμή», που δείχνει πως στο άμεσο μέλλον μπορεί η κυβέρνηση να πατήσει το κουμπί της αλλαγής του υφιστάμενου νόμου.

«Έχουμε εμπιστοσύνη, κατ’ αρχήν, στη δουλειά μας και δεύτερον, στο κριτήριο του κόσμου, που χωρίς αμφιβολία αντιλαμβάνεται, μέσα από τις δυσκολίες που περνάμε, την αξία μιας σταθερής, στιβαρής, αποτελεσματικής ηγεσίας, μιας σταθερής Κυβέρνησης, προκειμένου να μπορεί να αντιμετωπίζει τα προβλήματα. Έχουμε εμπιστοσύνη στη μνήμη του κόσμου, ο οποίος μπορεί να συγκρίνει πώς διαχειρίζεται τις επάλληλες κρίσεις ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση και πώς έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού μια άλλη κατάσταση το προηγούμενο διάστημα», συνέχισε ο κ. Οικονόμου αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς κατά της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Τους τελευταίους μήνες, και ιδίως μετά τις εξελίξεις που δημιούργησε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, έχουμε θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο, που προσεγγίζει τα 4 δισ. ευρώ, προκειμένου να μετριάσουμε -όχι να μηδενίσουμε, καμία κυβέρνηση στην Ευρώπη δεν μπορεί να μηδενίσει από μόνη της- τις σφοδρές επιπτώσεις των ανατιμήσεων στη ζωή των ανθρώπων. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει δυσκολέψει η ζωή μας σε όλα τα επίπεδα: το ενεργειακό, τα καύσιμα, τις ανατιμήσεις στα τρόφιμα», δήλωσε επιπλέον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για την πανδημία

«Η πανδημία προφανώς και δεν έχει τελειώσει, έχει αλλάξει χαρακτηριστικά. Νομίζω αυτό το βλέπουμε και το καταλαβαίνουμε όλοι. Έχουμε περάσει σε μια άλλη περίοδο. Προφανώς και η πανδημία είναι εδώ και πολύς κόσμος εξακολουθεί να κολλά και να νοσεί πολύ πιο ήπια, ευτυχώς, χωρίς να αυξάνονται οι νοσηλείες σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Αυτό μας οδηγεί στο να εξακολουθούμε να παραμένουμε προσεκτικοί και να παροτρύνουμε τους πάντες να εμβολιαστούν. Σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα μέτρα να κάνουμε λίγη υπομονή, να δούμε η επιτροπή των ειδικών, πώς θα σταθμίσει τα δεδομένα και τα μεγέθη εξέλιξης της πανδημίας», είπε ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στο ζήτημα της πανδημίας και συμπλήρωσε: «Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να πλησιάζουμε ολοένα και περισσότερο προς την κανονικότητα παντού. Να μην βάζουμε εμπόδια σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της αγοράς ή την κυκλοφορία των ανθρώπων, κυρίως αυτών που είναι εμβολιασμένοι και που είναι και θωρακισμένοι. Όλα αυτά, συνδέονται και με μια σειρά από άλλα επιμέρους δεδομένα, όπως την αύξηση των κρουσμάτων. Οφείλει να τη συνυπολογίσει κανείς, πριν πάρει άλλες αποφάσεις.»

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

«Η Τουρκία έσπευσε να αποκαταστήσει γέφυρες επικοινωνίας με όλους όσους είχε αντιπαράθεση, σκληρή ή λιγότερη σκληρή, το προηγούμενο διάστημα. Με τους Γάλλους, τους Ισραηλινούς, τους Αμερικάνους, ακόμη και με τους Αρμένιους. Είναι θετική εξέλιξη η Τουρκία να ασπάζεται τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει η Δύση τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Να ασπάζεται, δηλαδή, αυτήν την ομόθυμη καταδίκη κάθε μορφής αναθεωρητισμού ή επεκτατισμού, κάθε μορφής καταπάτησης Διεθνούς Δικαίου και των συνόρων ανεξάρτητων Κρατών. Η μετατόπιση της Τουρκίας προς αυτήν την προσέγγιση είναι μια εξέλιξη θετική», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισημαίνοντας ωστόσο πως «αυτό δεν σημαίνει ότι λύσαμε τα προβλήματα».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα