ΑΘΗΝΑ
17:23
|
23.04.2024
Οι αντιδράσεις στο Twitter για τον «άριστο στο copy-paste» κ. Πατούλη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σάλο έχει προκαλέσει δημοσίευμα της «Αυγής», το οποίο κατηγορεί τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, για λογοκλοπή στο διδακτορικό του «γαλάζιου» αιρετού. Το δημοσίευμα, το οποίο χαρακτηρίζει «Άριστο στο copy-paste» τον κ.  Πατούλη, υποστηρίζει πως στο μεγαλύτερο μέρος των 130 σελίδων διδακτορικού, που κατέθεσε το 2019, εντοπίζονται αυτολεξεί αποσπάσματα από προγενέστερα διδακτορικά εννέα άλλων επιστημόνων, χωρίς όμως καμία παραπομπή. Συγκεκριμένα στο εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται ότι από τις 77 σελίδες του κυρίως κειμένου οι 62 είναι απλώς αντιγραφές τμημάτων ή συρραφές αυτολεξεί τμημάτων κυρίως από άλλες διατριβές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την παραίτηση του Περιφερειάρχη Αττικής ενώ  ο ίδιος απάντησε ότι «ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο εναντίον της εφημερίδας» προκειμένου να αποκαταστήσει το όνομά του και την επιστημονική του υπόσταση, χαρακτηρίζοντας άθλιο, ψευδές και συκοφαντικό το πρωτοσέλιδο και το σχετικό δημοσίευμα, προχωρώντας παράλληλα σε επίθεση εναντίον «δήθεν, ειδικού συνεργάτη που το συνοδεύει, με το οποίο προσπαθούν να παρουσιάσουν την διδακτορική διατριβή μου ως, δήθεν, “προϊόν λογοκλοπής», χρησιμοποιώντας επιστημονικά αβάσιμα και “έωλα σοφίσματα”».

Το Twitter, από την ημέρα της αποκάλυψης, «περιποιείται» με memes και πολλά σχόλια περί «γαλάζιας αριστείας» τον Περιφερειάρχη και την παράταξή του.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το υπερπλεόνασμα ήρθε από τη φοροληστεία και την ακρίβεια, λέει το ΚΚΕ

Αισιοδοξία ΣΕΒ για τις προοπτικές της βιομηχανίας στο μέλλον

Τουρκία: Μαζικές συλλήψεις δημοσιογράφων σε κουρδικά μέσα ενημέρωσης

ΠΑΣΟΚ για έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Ν.Δ. να πάψει να παριστάνει το θύμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα