ΑΘΗΝΑ
20:24
|
03.07.2022
Ο Αντριάν Ναστάζε, μιλώντας στην ειδική εκπομπή «Πόλεμος στην Ουκρανία» αναφέρθηκε στο «εδαφικό ζήτημα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Το εδαφικό ζήτημα» επανέφερε με δηλώσεις του ο πρώην πρωθυπουργός της Ρουμανίας Αντριάν Ναστάζε, ζητώντας να επανεισαχθεί στην ατζέντα η ανάκτηση των ρουμανικών εδαφών που κατέχει η Ουκρανία.

Ο Αντριάν Ναστάζε, μιλώντας στην ειδική εκπομπή «Πόλεμος στην Ουκρανία» που μεταδόθηκε ζωντανά από τον ρουμανικό τηλεοπτικό σταθμό Gândul, αναφέρθηκε στο «εδαφικό ζήτημα».

«Ανάκτηση των ρουμανικών εδαφών»

Ο 71χρονος πρώην πρωθυπουργός της Ρουμανίας -ο οποίος καταδικάστηκε τελεσίδικα από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρουμανίας σε φυλάκιση δύο ετών για διαφθορά- αναφέρθηκε στην «ανάκτηση των ρουμανικών εδαφών από την Ουκρανία».

«Λαμβάνοντας υπόψη συνολικά το παγκόσμιο πλαίσιο και την επαναχάραξη των σφαιρών ισχύος και επιρροής στον παγκόσμιο χάρτη, είναι μια καλή στιγμή για να τεθεί στην ημερήσια διάταξη -μετά το τέλος του πολέμου – το θέμα των ρουμανικών εδαφών;», ρωτήθηκε ο Αντριάν Ναστάζε από τον δημοσιογράφο.

«Το θέμα το οποίο σχετίζεται με τα ρουμανικά εδάφη που κατέχει η Ουκρανία πρέπει να επιβεβαιωθεί, πρέπει να ανακληθεί και να επανεισαχθεί στην ατζέντα μιας σχέσης με την Ουκρανία. Μόλις τελειώσει αυτή η σύγκρουση, η Ουκρανία θα βρεθεί σε μια λεπτή κατάσταση (…), τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός της Ρουμανίας.

«Συμφωνώ απολύτως ότι πρέπει να γνωρίζουμε αυτά τα πράγματα, να τα επιβεβαιώσουμε και σε αυτή τη βάση να διατηρήσουμε πιθανώς μια συγκεκριμένη κατάσταση», πρόσθεσε.

Πηγές: Euronews, SkyNews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δολοφονία 19χρονου Παλαιστίνιου από τον ισραηλινό στρατό

Δεν θα είναι σαν τον Ψυχρό Πόλεμο, θα είναι σαν τον Α’ Παγκόσμιο…

«Αν είσαι μουσουλμάνος στην Ινδία και αντιδράς, τα δικαιώματά σου καταπατώνται σε απευθείας μετάδοση»

«Ακροδεξιές τάσεις στην ελληνική κοινωνία: πού βρισκόμαστε το 2022;»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα