ΑΘΗΝΑ
15:22
|
04.12.2023
Μέχρι σήμερα το εμβόλιο της Moderna έχει εγκριθεί μόνο για ενήλικες στις ΗΠΑ, ενώ στην Ευρώπη έχει λάβει πράσινο φως για την ηλικιακή ομάδα 6-11 ετών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Moderna ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει άδεια από τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές για άδεια χρήση του εμβολίου της κατά του κορονοϊού σε παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως 6 ετών.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού είναι σχετικά μικρή στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, όπως έδειξε η κλινική δοκιμή της Moderna, η οποία ωστόσο επισήμανε ότι τα αποτελέσματα είναι συγκρίσιμα με αυτά που αναφέρονται σε ενήλικες που έχουν λάβει δύο δόσεις όσον αφορά την πρόληψη της λοίμωξης από τη μετάλλαξη Όμικρον.

Οι δύο δόσεις του εμβολίου προλαμβάνουν το 38% των συμπτωματικών κρουσμάτων στις ηλικίες 2 έως 5 ετών και 44% σε παιδιά έξι μηνών έως δύο ετών. Το εμβόλιο της Moderna θα μπορούσε να είναι το πρώτο που εγκρίνεται σε ΗΠΑ και Ευρώπη για παιδιά κάτω των 5.

Υπενθυμίζεται πως η Pfizer είχε υποβάλει ανάλογο αίτημα στην αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), η οποία όμως ανέβαλε την απόφαση μέχρι να λάβει πρόσθετα δεδομένα. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, ο εμβολιασμός με δύο δόσεις είναι λιγότερο αποτελεσματικός στα νήπια από ό,τι στους ενήλικες, με αποτέλεσμα να χρειαστεί τροποποίηση της κλινικής δοκιμής ώστε να συμπεριλάβει και τρίτη δόση.

Μέχρι σήμερα το εμβόλιο της Moderna έχει εγκριθεί μόνο για ενήλικες στις ΗΠΑ, ενώ στην Ευρώπη έχει λάβει πράσινο φως για την ηλικιακή ομάδα 6-11 ετών. ενώ το αντίστοιχο εμβόλιο mRNA της Pfizer χρησιμοποιείται στις ηλικίες 5 ετών και άνω.

Πηγές: Euronews, Axios

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στάση εργασίας από τους διασώστες του ΕΚΑΒ

Προληπτική ανάκληση παρτίδων σοκολάτας Toblerone

Το Τέξας μήνυσε την Pfizer για παραπλάνηση σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων

Συνεχίζεται η πανελλαδική απεργία της ΟΕΝΓΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα