ΑΘΗΝΑ
09:23
|
19.04.2024
Ο επικεφαλής της Roscosmos ξεκαθάρισε ότι η απόφαση αφορά πλέον όλες οι συμβάσεις με το εξωτερικό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos ανακοίνωσε απόψε ότι σκοπεύει να συνάπτει όλες τις «εξωτερικές» συμβάσεις της σε ρούβλια, μετά τη δήλωση που έκανε νωρίτερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η χώρα του δεν θα δέχεται στο εξής πληρωμές σε δολάρια ή σε ευρώ για τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην ΕΕ.

«Και εμείς θα συνάπτουμε όλες τις συμφωνίες μας με το εξωτερικό σε ρούβλια», είπε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Ντμίτρι Ρογκόζιν, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο Tass.

Εικόνα

Την περασμένη εβδομάδα ο Ρογκόζιν είχε προειδοποιήσει ότι οι πρόσφατες κυρώσεις της Δύσης σε βάρος της Μόσχας θα μπορούσαν να προκαλέσουν την πτώση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Υποστήριξε ότι η λειτουργία των ρωσικών διαστημοπλοίων που ανεφοδιάζουν τον ISS θα διαταραχθεί από τις κυρώσεις, γεγονός που θα επηρεάσει το ρωσικό τμήμα του σταθμού.

Μέχρι πρόσφατα, η συνεργασία στον διαστημικό τομέα ήταν ένας από τους ελάχιστους τομείς που δεν είχαν επηρεαστεί από τις διεθνείς κυρώσεις. Την επόμενη εβδομάδα, στις 30 Μαρτίου, ένας Αμερικανός αστροναύτης, ο Μαρκ Βάντι Χάι και δύο Ρώσοι κοσμοναύτες, οι Αντόν Σκαπλέροφ και Πιοτ Ντούμπροφ, είναι προγραμματισμένο να επιστρέψουν στη Γη με έναν ρωσικό πύραυλο Σογιούζ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Το απόγευμα, παρουσία Τσίπρα, ανακοινώνεται το ευρωψηφοδέλτιο

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα