ΑΘΗΝΑ
07:04
|
26.04.2024
Οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς προβλέπουν συμφωνία πώλησης 15 δισ. κ.μ. LNG στην ΕΕ, η οποία θα δέσει για τα καλά τις Βρυξέλλες στο άρμα των ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από τη μύτη τραβά, από ενεργειακή άποψη, την Ευρωπαϊκή Ένωση η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, καθώς φαίνεται πως αξιοποιεί στο έπακρον τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία για να εξασφαλίσει, μία και καλή, τα γεωπολιτικά και ενεργειακά συμφέροντα της Ουάσιγκτον στην Γηραιά Ήπειρο.

Σημερινό ρεπορτάζ των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς αναφέρει ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να πουλήσουν στην ΕΕ έως και 15 δισεκατομμύρια κ.μ. LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο) ως το τέλος του 2022 τάχα για να την βοηθήσει «να μειώσει την εξάρτησή της από το ρωσικό φυσικό αέριο» στο πλαίσιο «επιλογής» των Βρυξελλών να μειώσουν κατά τα 2/3 τις εισαγωγές ρωσικών υδρογονανθράκων ως το τέλος τρέχοντος έτους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της ΕΕ, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αναμένεται να ανακοινώσουν αύριο, Παρασκευή, 25/3 τη συμφωνία πώλησης του ακριβότερου αμερικανικού φυσικού αερίου στην ΕΕ. Εάν οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν, τότε θα είναι σαν η Κομισιόν να αλείφει με… «βούτυρο το ψωμί» των αμερικανικών εταιριών LNG και να δένει χειροπόδαρα την ΕΕ στις αλυσίδες των αμερικανικών εταιριών Ενέργειας.

Το λογαριασμό βεβαίως θα κληθούν να πληρώσουν οι Ευρωπαίοι πολίτες και θα τον να πληρώσουν ακριβότερα από ποτέ, σαν έρμαια στο φόντο της ευρύτερης αντιπαράθεσης των ΗΠΑ με την Ρωσία και ιδιαίτερα με την Κίνα, η οποία ας μην ξεχνάμε έχει στηρίξει σε ευρωπαϊκές χώρες-κλειδιά (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) ένα μεγάλο μέρος από τους σύγχρονους «δρόμους του μεταξιού» (Πρωτοβουλία «Μία Ζώνη-Ένας Δρόμος»).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

The Old Oak: A symbol of endurance

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

FIFA και Saudi Aramco υπέγραψαν 4ετή συμφωνία συνεργασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα