ΑΘΗΝΑ
20:38
|
28.04.2024
Δίνει ευχές για «ανάπτυξη, ευημερία και υγεία», μην παραλείποντας έναν σύντομο απολογισμό της προόδου στις στενές, διμερείς σχέσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε σήμερα ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτσογκ προς την Ελληνίδα ομόλογό του Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της 25ης Μαρτίου με τις καλύτερες ευχές προς τον ελληνικό λαό για ανάπτυξη, ευημερία και υγεία.

Με αφορμή τα 201 χρόνια από την ανεξαρτησία της Ελλάδας, ο Ισραηλινός πρόεδρος επισημαίνει πως η Ελληνική Δημοκρατία έχει εξελιχθεί σε μία «ελεύθερη και ανεξάρτητη κοινωνία, πιστή στις βασικές αξίες του πολιτισμού, της δημοκρατίας και της ελληνικής φιλοσοφίας».  Δίνει ευχές για «ανάπτυξη, ευημερία και υγεία», μην παραλείποντας έναν σύντομο απολογισμό της προόδου στις διμερείς σχέσεις.

Παρατηρεί ότι οι ελληνο-ισραηλινές σχέσεις αναπτύχθηκαν ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία σε τομείς όπως η διπλωματία, η άμυνα, η οικονομία και η Ενέργεια, οι πολιτιστικές συνεργασίες. Τονίζει πως οι «κοινωνικοί δεσμοί» των δύο χωρών είναι «σημαντικός παράγοντας για την περιφερειακή σταθερότητα» και πρότυπο περιφερειακής συνεργασίας.

Επισημαίνει πως η Ελλάδα είναι για «πάρα πολλούς Ισραηλινούς αγαπημένος προορισμός» για τουρισμό, επενδύσεις, πολιτισμό και ψυχαγωγία, αναφέροντας ότι πολλοί Ισραηλινοί «αισθάνονται στην Ελλάδα σαν στο σπίτι τους και απολαμβάνουν τα όμορφα τοπία της, τα γευστικά εδέσματα και την ελληνική λαϊκή μουσική».

Ολοκληρώνει δε την επιστολή με τη βεβαιότητα ότι οι διμερείς σχέσεις θα συνεχίσουν να ανθίζουν «στη βάση κοινών αξιών, ενδιαφερόντων και στόχων».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Άσαντ καλεί σε αραβική αλληλεγγύη για να διασφαλιστεί η σταθερότητα στην περιοχή

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Η Λατινική Αμερική συμμετέχει στην 5η διάσκεψη του Συνδέσμου Κοινοβουλευτικών για το Αλ Κουντς

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συζητά νέο πρόγραμμα δανείων με την επικεφαλής του ΔΝΤ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα