ΑΘΗΝΑ
05:36
|
25.04.2024
Στην πρώτη φάση του ταξιδιού του θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ και με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περιοδεία σε Ισραήλ, Παλαιστινιακά Εδάφη της Δυτικής Όχθης, Μαρόκο και Αλγερία ξεκινά από το Σάββατο ως την ερχόμενη Τετάρτη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν.

Στην πρώτη φάση του ταξιδιού του θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ και με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς (τον οποίο και θα δει για δεύτερη φορά από τον Μάη του 2021).

Στη συνέχεια θα μεταβεί σε Μαρόκο και Αλγερία, δύο χώρες με ιδιαίτερα τεταμένες σχέσεις το τελευταίο διάστημα μεταξύ άλλων και σε ό,τι αφορά το διαφιλονικούμενο καθεστώς της Δυτικής Σαχάρας αλλά και σε ό,τι αφορά την ενεργειακή τροφοδοσία της Ευρώπης μεταξύ άλλων και με αλγερινό LNG. Εχει ενδιαφέρον ότι στο Μαρόκο ο Μπλίνκεν δεν θα συναντήσει μόνον τον Μαροκινό ομόλογό του, Νάσερ Μπουρίτα, αλλά και τον Εμιρατινό πρίγκηπα διάδοχο του Άμπου Ντάμπι Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχγιάν ώστε να συζητήσουν για «περιφερειακή ασφάλεια και διεθνείς εξελίξεις».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Μπλίνκεν θα συζητήσει κατά τις επαφές του «τον πόλεμο της ρωσικής κυβέρνησης στην Ουκρανία, τις αποσταθεροποιητικές δραστηριότητες του Ιράν, τις συμφωνίες του Αβραάμ και τις συμφωνίες ομαλοποίησης σχέσεων με το Ισραήλ, τις ισραηλινο-παλαιστινιακές σχέσεις και τη διατήρηση της πιθανότητας για λύση δύο κρατών στην ισραηλινο-παλαιστινιακή διένεξη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα