ΑΘΗΝΑ
05:11
|
27.04.2024
Η Ελβετία αν και ακολουθεί την ΕΕ σε όλες τις κυρώσεις που θέτει στη Ρωσία, έχει άλλη άποψη στην απαγορεύση των ρωσικών καναλιών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις 25 Μαρτίου 2022, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο ενέκρινε περαιτέρω κυρώσεις κατά της Ρωσίας ενόψει της συνεχιζόμενης στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία. Αυτό υλοποιεί την απόφαση του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της 18ης Μαρτίου 2022 να εγκρίνει επίσης το τελευταίο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ. Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ στις 25 Μαρτίου 2022 στις 23.00.

Με την απόφαση της 25ης Μαρτίου 2022, η Ελβετία ακολουθεί τα μέτρα που αποφάσισε η ΕΕ ενόψει της συνεχιζόμενης ρωσικής στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία. Ήδη από τις 16 Μαρτίου 2022, η Ελβετία εφάρμοσε τις επεκτάσεις στον κατάλογο των προσώπων που επηρεάζονται από τις οικονομικές κυρώσεις που αποφάσισε η ΕΕ.

Απαγορεύονται πλέον οι εξαγωγές αγαθών για τον ενεργειακό τομέα και συναφείς υπηρεσίες. Επίσης, απαγορεύονται οι επενδύσεις σε μετοχές και η παροχή δανείων ή άλλης χρηματοδότησης σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας.

Θα θεσπιστεί απαγόρευση εισαγωγής προϊόντων σιδήρου και χάλυβα από τη Ρωσία και απαγόρευση εξαγωγής ειδών πολυτελείας και ειδών θαλάσσιας ναυσιπλοΐας στη Ρωσία. Στον χρηματοπιστωτικό τομέα θα απαγορευθούν οι συναλλαγές με ορισμένες κρατικές εταιρείες και η παροχή υπηρεσιών αξιολόγησης.

Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης ορισμένες εξαιρέσεις από τις οικονομικές κυρώσεις για ανθρωπιστικούς σκοπούς. Αυτό διευκολύνει τις επιχειρηματικές σχέσεις που είναι απαραίτητες για το έργο των ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Αυτό σημαίνει ότι όλα τα μέτρα που σχετίζονται με το 4ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ έχουν εφαρμοστεί.

Επιπλέον, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο αποφάσισε να μην εφαρμόσει το μέτρο της ΕΕ της 1ης Μαρτίου 2022 σχετικά με τη διανομή περιεχομένου από ορισμένα ρωσικά κανάλια, συγκεκριμένα το Sputnik και το Russia Today. Αν και αυτά τα κανάλια αποτελούν εργαλεία στοχευμένης προπαγάνδας και παραπληροφόρησης από τη Ρωσική Ομοσπονδία, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο πιστεύει ότι η αντιμετώπιση αναληθών και επιβλαβών δηλώσεων με γεγονότα είναι πιο αποτελεσματική από την απαγόρευσή τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Αναβάλλεται το ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Άντριου Τέιτ: Θα δικαστεί τελικά στη Ρουμανία για βιασμό και εμπορία γυναικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα