ΑΘΗΝΑ
23:27
|
28.09.2024
Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι ΛΑβρόφ, κατηγόρησε τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι μιλούν με «χιτλερικά» υπονοούμενα εναντίον της Ρωσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, κατηγόρησε τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι μιλούν με «χιτλερικά» υπονοούμενα εναντίον της Ρωσίας.

«Έχει κηρυχτεί εις βάρος μας ένας πραγματικά ολοκληρωτικός υβριδικός πόλεμος. Ο όρος ολικός πόλεμος που χρησιμοποιήθηκε από τη Γερμανία του Χίτλερ χρησιμοποιείται τώρα από πολλούς Ευρωπαίους πολιτικούς όταν εξηγούν τι θέλουν να κάνουν με τη Ρωσία», είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών. «Δεν κρύβουν τους στόχους τους: Θέλουν να καταστρέψουν, να διαλύσουν, να αφανίσουν, να πνίξουν την οικονομία και τη Ρωσία συνολικά», πρόσθεσε.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν χρησιμοποιεί και αυτός όρους που παραπέμπουν στη χιτλερική Γερμανία όταν αναφέρεται στη Δύση, καταγγέλλοντας οικονομικό «blitzkrieg» ή συγκρίνοντας τις κυρώσεις με «αντισημιτικά πογκρόμ».

Πούτιν: Η Δύση θέλει να ακυρώσει τον ρωσικό πολιτισμό

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, σε δήλωσή του, κατέκρινε τις χώρες της Δύσης για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα έργα του ρωσικού πολιτισμού.

Όπως είπε, η «Δύση» θέλει να «ακυρώσει τη ρωσική κουλτούρα», ιδίως τους συγγραφείς και τους μουσικούς της: Τσαϊκόφσκι, Σοστακόβιτς και Ραχμάνινοφ.

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινός βομβαρδισμός ξεκλήρισε οικογένεια στον Λίβανο-Αυξάνεται η δημοτικότητα του Νετανιάχου

Δημοσκόπηση θέλει τη δημοτικότητα του Νετανιάχου να αυξάνεται στο Ισραήλ, που συνεχίζει να χτυπά τον Λίβανο, ξεκληρίζοντας μια οικογένεια σε ένα από τα χτυπήματά του.
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

ΗΠΑ και πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα