ΑΘΗΝΑ
03:47
|
08.05.2024
Ο Πούτιν απευθύνθηκε σε νέους ανθρώπους, που ασχολούνται με τις τέχνες και τον πολιτισμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ελπίζει, ότι η αλήθεια για τη Ρωσία θα κάνει τον δρόμο της σε όλο τον κόσμο μέσω του πολιτισμού. Μοιράστηκε τις σκέψεις του για αυτό σε μια συνάντηση με τους νικητές των προεδρικών βραβείων στον πολιτισμό και τις τέχνες την Παρασκευή.

Πιστεύω ότι πολλοί από εσάς γνωρίζετε έναν καλλιτέχνη του δρόμου στη Νάπολη. Ζωγράφισε πρόσφατα ένα πορτρέτο του Ρώσου μυθιστοριογράφου Φιόντορ Ντοστογιέφσκι στον τοίχο ενός κτιρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προσπάθειες που γίνονται στη Δύση να “ακυρωθεί” αυτό το κλασικό της ρωσικής λογοτεχνίας.

Με αυτή τη χειρονομία ελπίζουμε ότι η αλήθεια θα ανοίξει το δρόμο της προς τα εμπρός μέσω της αμοιβαίας στοργής και του πολιτισμού των ανθρώπων, που μας ενώνει όλους. Και ότι ο πολιτισμός και η εκπαίδευση θα ανταπεξέλθουν με επιτυχία στην αποστολή τους, να σπείρουν τους σπόρους της φώτισης και της καλοσύνης», είπε.

Ο Πούτιν εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ρωσία θα δει κάτι τέτοιο. Απευθύνθηκε στους συμμετέχοντες στη συνάντηση – νεαροί εργαζόμενοι στον πολιτισμό και νικητές βραβείων για έργα πολιτισμού για παιδιά με τα εξής λόγια: “Φίλοι, ανήκετε σε διαφορετικές γενιές και σε διαφορετικές σφαίρες του ρωσικού πολιτισμού και του διαφωτισμού, αλλά μοιράζεστε μια ισχυρή δέσμευση για τον σκοπό σας.

Επιδιώξτε να πολλαπλασιάσετε τις πιο πλούσιες παραδόσεις μας και τις πίσω γενεές σκεπτόμενων και έμπειρων ατόμων, ικανών να αντιλαμβάνονται και να μοιράζονται με άλλους τις παραδοσιακές αξίες και να έχουν μεγάλη γνώση και σεβασμό για το παρελθόν και το παρόν της χώρας μας – αληθινοί πολίτες της Ρωσίας».

Πηγή: TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα