ΑΘΗΝΑ
19:27
|
27.04.2024
Το ΥΠ.ΕΞ. τόνισε ότι πρόκειται για παραβίαση πολυάριθμων ψηφισμάτων του ΟΗΕ καθώς αποτελεί απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην καταδίκη από την Ευρωπαϊκή Ένωση της εκτόξευσης του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) από τη Βόρεια Κορέα (ΛΔΚ), στις 24 Μαρτίου, συμμετέχει η Ελλάδα.

Το υπουργείο Εξωτερικών τονίζει σε ανάρτησή του ότι πρόκειται για παραβίαση πολυάριθμων ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και αποτελεί σοβαρή απειλή για τη διεθνή και περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια.

Παρατίθεται επίσης η δήλωση καταδίκης της Ένωσης που απευθύνει έκκληση στην Πιονγιάνγκ να απόσχει από κάθε περαιτέρω δράση που θα μπορούσε να οξύνει τις διεθνείς ή περιφερειακές εντάσεις και να συμμορφωθεί προς τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Επίσης, το ελληνικό ΥΠ.ΕΞ. καταδίκασε έντονα τη χθεσινή σειρά επιθέσεων με στόχο ενεργειακές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία, που έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές αμάχων. Τέτοιες ενέργειες παραβιάζουν σαφώς το Διεθνές Δίκαιο και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή, σημειώνει το υπουργείο.

Πηγή: efsyn

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα