ΑΘΗΝΑ
06:06
|
06.05.2024
«Παρόλα αυτά, ένας ηγέτης κράτους θα πρέπει να κρατήσει την ψυχραιμία του», τόνισε ο Πεσκόφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποκάλεσε «χασάπη» τον ρώσο ομόλογό του Πούτιν και είπε ότι δεν είναι βέβαιος ότι η Μόσχα έχει αλλάξει τη στρατηγική της στον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία μετά την δήλωση της Μόσχας ότι θα επικεντρωθεί στην πλήρη «απελευθέρωση» της αποσχισθείσας περιοχής του Ντονμπάς.

«Δεν είμαι βέβαιος ότι έχουν αλλάξει», απάντησε ο Μπάιντεν στη Βαρσοβία όπου βρίσκεται σε έναν δημοσιογράφο που τον ρώτησε αν η Ρωσία έχει αλλάξει τη στρατηγική της.

Απάντηση Ρωσίας

Οι προσωπικές προσβολές του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν περιορίζουν το παράθυρο ευκαιρίας για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον, δήλωσε στο TASS ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ το Σάββατο.

«Παρόλα αυτά, ένας ηγέτης κράτους θα πρέπει να κρατήσει την ψυχραιμία του», είπε ο Πεσκόφ σχολιάζοντας μια άλλη από τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ.

“Και, φυσικά, κάθε φορά που τέτοιες προσωπικές προσβολές περιορίζουν το παράθυρο ευκαιρίας για τις διμερείς μας σχέσεις υπό την τρέχουσα [αμερικανική] κυβέρνηση. Είναι απαραίτητο να το γνωρίζουμε αυτό”, τόνισε ο Πεσκόφ.

Είναι παράξενο να ακούς κατηγορίες εναντίον του Πούτιν από τον Μπάιντεν που ζήτησε να βομβαρδιστεί η Γιουγκοσλαβία, να σκοτωθούν άνθρωποι, είπε ο Πεσκόφ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Κίνα: Ο Σι επαινεί τους δεσμούς με τη Γαλλία κατά την επίσκηψή του στο Παρίσι

Γάζα: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων σε Κάιρο και Ντόχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα