ΑΘΗΝΑ
06:41
|
19.04.2024
Στις 21 Φεβρουαρίου, ο Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για την αναγνώριση της κυριαρχίας των Λαϊκής Δημοκρατίας Ντoνιέτσκ και Λουγκάνσκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δημοψήφισμα για να γίνει μέρος της Ρωσίας ενδέχεται να διεξαχθεί στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ (LPR) στο εγγύς μέλλον, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Κυριακή ο επικεφαλής του LPR Λεονίντ Πασέχνικ.

Πιστεύω ότι στο εγγύς μέλλον θα διεξαχθεί δημοψήφισμα στο έδαφος της δημοκρατίας, όπου οι άνθρωποι θα ασκήσουν το συνταγματικό τους δικαίωμα και θα εκφράσουν την άποψή τους για την ένταξη στη Ρωσία. Για κάποιο λόγο, είμαι σίγουρος ότι έτσι ακριβώς θα είναι” διαβεβαίωσε ο Πασέχνικ.

Η κατάσταση στη γραμμή εμπλοκής στο Ντονμπάς κλιμακώθηκε στις 17 Φεβρουαρίου. Εκείνη την εποχή, η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντoνιέτσκ και του Λουγκάνσκ (DPR και LPR) ανέφεραν τους πιο μαζικούς βομβαρδισμούς από τον ουκρανικό στρατό τους τελευταίους μήνες, οι οποίοι κατέστρεψαν τις μη στρατιωτικές υποδομές και προκάλεσαν απώλειες αμάχων. 

Στις 21 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για την αναγνώριση της κυριαρχίας των Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντoνιέτσκ και του Λουγκάνσκ. Με τους ηγέτες τους υπεγράφησαν μεταγενέστερες συνθήκες φιλίας, συνεργασίας και αλληλοβοήθειας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν δήλωσε σε τηλεοπτική ομιλία στις 24 Φεβρουαρίου ότι ανταποκρινόμενος σε αίτημα των ηγετών των δημοκρατιών του Ντονμπάς είχε λάβει απόφαση να πραγματοποιήσει ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Ο Ρώσος αρχηγός του κράτους τόνισε ότι η Μόσχα δεν είχε σχέδια κατοχής ουκρανικών εδαφών.

Πηγή: TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα