ΑΘΗΝΑ
21:44
|
18.04.2024
Η ισραηλινή ΥΠΕΣ Αγιελέτ Σακέντ πρόκειται να προωθήσει ένα νομοσχέδιο που θα ανακαλεί την υπηκοότητα των Αράβων όσων εμπλέκονται σε ενέργειες αντίστασης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ισραηλινή υπουργός Εσωτερικών Αγιελέτ Σακέντ πρόκειται να προωθήσει ένα νομοσχέδιο που θα ανακαλεί την υπηκοότητα των Αράβων στο Ισραήλ όσων εμπλέκονται σε ενέργειες αντίστασης, ανέφερε την Παρασκευή η Israel Hayom.

Αναφερόμενη στην αντίσταση κατά της ισραηλινής κατοχής, η Σακέντ είπε ότι στους Άραβες στο Ισραήλ (Παλαιστίνιοι) που πραγματοποιούν «τρομοκρατικές ενέργειες» θα αφαιρείται η ισραηλινή υπηκοότητα.

Η Σακέντ δήλωσε ότι η προώθηση αυτού του νομοσχεδίου έρχεται ως απάντηση στο περιστατικό μαχαιρώματος στο Μεγκέβ την Τρίτη. Ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι σχεδίαζε να προωθήσει αυτό το νομοσχέδιο από τότε που έγινε υπουργός Εσωτερικών.

Η Israel Hayom αναφέρει ότι το νομοσχέδιο που προωθεί η Σακέντ βασίζεται σε ένα νομοσχέδιο που είχαν υποβάλει κάποτε οι Αβί Ντίχτερ και Όριτ Στροκ.

«Δεν υπάρχουν συμβιβασμοί στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», είπε η Σακέντ στην Israel Hayom. «Το νομοσχέδιο για την ανάκληση της ιθαγένειας και της διαμονής των δολοφόνων είναι η κατάλληλη απάντηση στην τρομερή επίθεση αυτής της εβδομάδας στην Μπεερσίμπα».

Πρόσθεσε: “Δεν θα πρέπει να δίνονται βραβεία σε απεχθή δολοφόνους και τρομοκράτες που πραγματοποιούν επιθέσεις εναντίον Εβραίων. Όποιος γυρίζει την πλάτη του στο Ισραήλ και λαμβάνει πληρωμή από την Παλαιστινιακή Αρχή δεν αξίζει να είναι μέρος της χώρας.”

Η υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι «προτίθεται να προωθήσει αυτό το νομοσχέδιο» επειδή «είναι σημαντικό για την ασφάλεια του Ισραήλ».

Σύμφωνα με την Israel Hayom, η Σακέντ διακήρυξε: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε: κάθε τρομοκράτης που σκοπεύει να διαπράξει μια επίθεση έχει μια λευκή επιταγή από τον [πρόεδρο της ΠΑ Μαχμούντ Αμπάς] Αμπού Μάζεν, ο οποίος υπόσχεται να τους πληρώσει ανάλογα με τον αριθμό των θυμάτων της επίθεσης. Σύμφωνα με αυτόν τον βάναυσο και αντισημιτικό παλαιστινιακό νόμο, οι τρομοκράτες που κατοικούν στο Ισραήλ λαμβάνουν περισσότερα».

Πηγή: Middle East Monitor

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα