ΑΘΗΝΑ
01:14
|
20.06.2024
Σύμφωνα με τους Ταλιμπάν, το γραφείο του BBC TV επιβεβαίωσε, ότι όλα τα προγράμματα στη γλώσσα Πάστο, Φαρσί και Ουζμπεκιστάν έχουν απαγορευτεί στο Αφγανιστάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση του Αφγανιστάν που σχηματίστηκε από το κίνημα των Ταλιμπάν (που είναι εκτός νόμου στη Ρωσία) απαγόρευσε το BBC TV στη χώρα, μετέδωσε την Κυριακή το αφγανικό τηλεοπτικό κανάλι TOLO News.

Σύμφωνα με το TOLO News, το γραφείο του BBC TV επιβεβαίωσε, ότι όλα τα προγράμματα στη γλώσσα Πάστο, Φαρσί και Ουζμπεκιστάν έχουν απαγορευτεί στο Αφγανιστάν.

Αφού η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε το τέλος της αμερικανικής στρατιωτικής επιχείρησης στο Αφγανιστάν και την έναρξη της αποχώρησης των στρατευμάτων της, οι Ταλιμπάν ξεκίνησαν μια επίθεση κατά των αφγανικών κυβερνητικών δυνάμεων. 

Στις 15 Αυγούστου, μαχητές των Ταλιμπάν εισέβαλαν στην Καμπούλ χωρίς να συναντήσουν αντίσταση και απέκτησαν τον πλήρη έλεγχο της αφγανικής πρωτεύουσας μέσα σε λίγες ώρες. 

Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασράφ Γκάνι δήλωσε, ότι παραιτήθηκε για να αποτρέψει οποιαδήποτε αιματοχυσία και στη συνέχεια έφυγε από τη χώρα. 

Στις 6 Σεπτεμβρίου, οι Ταλιμπάν δήλωσαν, ότι είχαν πάρει τον έλεγχο ολόκληρης της χώρας και την επόμενη ημέρα ανακοίνωσαν μια νέα προσωρινή κυβέρνηση. Ωστόσο, αυτή η κυβέρνηση δεν έχει αναγνωριστεί επίσημα από κανένα από τα έθνη του κόσμου.

Πηγή: TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέθανε ο Νόαμ Τσόμσκι

Σε πολιτικό επίπεδο είχε αντιταχθεί στις περισσότερες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ στο εξωτερικό αμφισβητώντας την πολιτική των αμερικανικών κυβερνήσεων εδώ και δεκαετίες.
ΣΥΝΑΦΗ

Στόουνχεντζ: Ακτιβιστές έριξαν πορτοκαλί σκόνη και μπογιά στον αρχαιολογικό χώρο

Κινητοποιήσεις ενάντια σε εξώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ΑΔΕΔΥ: Κήρυξε στάση εργασίας για αύριο Πέμπτη 20/6 στο Δημόσιο

Το Ποτέ Ξανά είναι Τώρα: 25ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα