ΑΘΗΝΑ
04:59
|
20.04.2024
Σύμφωνα με τους Ταλιμπάν, το γραφείο του BBC TV επιβεβαίωσε, ότι όλα τα προγράμματα στη γλώσσα Πάστο, Φαρσί και Ουζμπεκιστάν έχουν απαγορευτεί στο Αφγανιστάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση του Αφγανιστάν που σχηματίστηκε από το κίνημα των Ταλιμπάν (που είναι εκτός νόμου στη Ρωσία) απαγόρευσε το BBC TV στη χώρα, μετέδωσε την Κυριακή το αφγανικό τηλεοπτικό κανάλι TOLO News.

Σύμφωνα με το TOLO News, το γραφείο του BBC TV επιβεβαίωσε, ότι όλα τα προγράμματα στη γλώσσα Πάστο, Φαρσί και Ουζμπεκιστάν έχουν απαγορευτεί στο Αφγανιστάν.

Αφού η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε το τέλος της αμερικανικής στρατιωτικής επιχείρησης στο Αφγανιστάν και την έναρξη της αποχώρησης των στρατευμάτων της, οι Ταλιμπάν ξεκίνησαν μια επίθεση κατά των αφγανικών κυβερνητικών δυνάμεων. 

Στις 15 Αυγούστου, μαχητές των Ταλιμπάν εισέβαλαν στην Καμπούλ χωρίς να συναντήσουν αντίσταση και απέκτησαν τον πλήρη έλεγχο της αφγανικής πρωτεύουσας μέσα σε λίγες ώρες. 

Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασράφ Γκάνι δήλωσε, ότι παραιτήθηκε για να αποτρέψει οποιαδήποτε αιματοχυσία και στη συνέχεια έφυγε από τη χώρα. 

Στις 6 Σεπτεμβρίου, οι Ταλιμπάν δήλωσαν, ότι είχαν πάρει τον έλεγχο ολόκληρης της χώρας και την επόμενη ημέρα ανακοίνωσαν μια νέα προσωρινή κυβέρνηση. Ωστόσο, αυτή η κυβέρνηση δεν έχει αναγνωριστεί επίσημα από κανένα από τα έθνη του κόσμου.

Πηγή: TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Φονική εισβολή του ισραηλινού στρατού στο Νουρ Σαμς της Δυτικής Όχθης

BDS Greece: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Γερμανίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα