ΑΘΗΝΑ
01:32
|
25.04.2024
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Τσεχίας θα γίνουν και άλλες τροποποιήσεις, για να διασφαλιστούν οι εταιρείες των επιχειρηματιών, που βρίσκονται στη μαύρη λίστα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι τσεχικές αρχές πάγωσαν περιουσιακά στοιχεία Ρώσων επιχειρηματιών αξίας εκατομμυρίων ευρώ, δήλωσε την Κυριακή ο Τσέχος πρωθυπουργός Πετρ Φιάλα.

Παίζουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρώπη όσον αφορά τις κυρώσεις [κατά της Ρωσίας]. Έχουμε δεσμεύσει περιουσιακά στοιχεία Ρώσων ολιγαρχών σε ένα ποσό εκατοντάδων εκατομμυρίων κορώνων. Τα περιουσιακά στοιχεία δεσμεύονται στη σειρά με τις αποφάσεις για τις κυρώσεις», είπε σε συνέντευξή του στην τσεχική τηλεόραση.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η κυβέρνηση θα δρομολογήσει τροποποιήσεις στη νομοθεσία της χώρας, για να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των εταιρειών, που συνδέονται με τα πρόσωπα και τα φυσικά πρόσωπα που βρίσκονται στη μαύρη λίστα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα λόγια του, το ζήτημα της εθνικοποίησης της παγωμένης ρωσικής περιουσίας δεν εξετάζεται, καθώς μια τέτοια προσέγγιση έρχεται σε αντίθεση με τις δημοκρατικές αρχές στις οποίες καθοδηγείται η Δημοκρατία του Τσέζ.

Πηγή: TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα