ΑΘΗΝΑ
11:52
|
26.04.2024
Ακλόνητο φαβορί για την επικράτηση ο Γάλλος πρόεδρος. Ενισχύεται ο Μελανσόν, πλησιάζοντας όλο και περισσότερο δημοσκοπικά την Μαρίν Λεπέν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το σταθερό και διευρυνόμενο προβάδισμα του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, έναντι των αντιπάλων του, ενόψει των προεδρικών εκλογών τον επόμενο μήνα, πιστοποιεί νέα δημοσκόπηση της εταιρίας ερευνών κοινής γνώμης Ifop, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα (Δευτέρα, 28/3).

Συγκεκριμένα, ο τωρινός ένοικος των Ηλυσίων Πεδίων συγκεντρώνει τις προτιμήσεις του 27,5% των ερωτηθέντων, έναντι 18,5% της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν. Ευχάριστη έκπληξη της προεκλογικής κούρσας αναδεικνύεται ο ηγέτης της αριστερής «Ανυπότακτης Γαλλίας», Ζαν-Λυκ Μελανσόν, ο οποίος συγκεντρώνει το 15,5% των προτιμήσεων (το υψηλότερο ποσοστό του από το 2018) και έρχεται τρίτος δεκατρείς ημέρες πριν τον πρώτο γύρο των εκλογών. Την πεντάδα των υποψηφίων που συγκεντρώνουν διψήφια ποσοστά συμπληρώνουν ο ακροδεξιός συγγραφέας και δημοσιογράφος Ερίκ Ζεμούρ (11,5%) και η η εκπρόσωπος της παραδοσιακής κεντροδεξιάς, Βαλερί Πεκρές (10%).

Σε ό,τι αφορά τον δεύτερο γύρο των εκλογών ο Μακρόν επικρατεί άνετα έναντι τόσο της Λεπέν (57-43%όσο και έναντι του Μελανσόν (60-40%, επιβεβαιώνοντας τη φήμη που τον θέλει φαβορί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιερώνυμος: Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο κ. Βελόπουλος ούτε οποιασδήποτε πολιτικός

Η ByteDance δεν υποχωρεί στις πιέσεις των ΗΠΑ για πώληση του TikTok

Με τον Ιερώνυμο ο Μητσοτάκης, στα νησιά ο Κασσελάκης

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα