ΑΘΗΝΑ
07:07
|
26.04.2024
Περίπου 6 δισ. Ευρώ θα διανεμηθούν ως άμεση βοήθεια και τα υπόλοιπα 10 δισ. Ευρώ είναι επιδοτούμενα δάνεια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε σήμερα ένα σχέδιο παροχής άμεσης βοήθειας για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις ύψους 6 δισεκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο του οποίο προβλέπεται και η επιδότηση καυσίμων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία.

Το σχέδιο, το οποίο θα εγκριθεί αύριο Τρίτη από το υπουργικό συμβούλιο, «θα ισχύει ως τις 30 Ιουνίου» και θα περιλαμβάνει επιπλέον «10 δισεκατομμύρια ευρώ» σε δάνεια με την εγγύηση του δημοσίου, διευκρίνισε ο Σάντσεθ στη διάρκεια της ομιλίας του σε οικονομικού φόρουμ.

Η ισπανική κυβέρνηση πρόκειται να εγκρίνει αύριο ένα πακέτο άμεσης βοήθειας και φθηνών δανείων ύψους 16 δισ. Ευρώ, για να βοηθήσει επιχειρήσεις και νοικοκυριά να αντιμετωπίσουν τις υψηλές τιμές ενέργειας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

«Αυτό το σχέδιο αντίδρασης στην κρίση που προκάλεσε ο πόλεμος, θα προστατεύσει τις βιομηχανίες και τους πολίτες», τόνισε ο Σάντσεθ.

Περίπου 6 δισ. Ευρώ θα διανεμηθούν ως άμεση βοήθεια και τα υπόλοιπα 10 δισ. Ευρώ είναι επιδοτούμενα δάνεια.

Και τα δύο είναι μέρος ευρύτερων μέτρων που θα περιλαμβάνουν επίσης όρια στις αυξήσεις των ενοικίων και πλαφόν στις τιμές ενέργειας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

The Old Oak: A symbol of endurance

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

FIFA και Saudi Aramco υπέγραψαν 4ετή συμφωνία συνεργασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα