ΑΘΗΝΑ
19:23
|
26.04.2024
Μια νέα τοιχογραφία στο Μπρίστολ. Τι δήλωσε η καλλιτέχνιδα που διεκδικεί την ταυτότητα του έργου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα νέο έργο εμφανίστηκε σε πλευρικό τοίχο κτιρίου στη συνοικία Ίστον στο ανατολικό Μπρίστολ το οποίο πυροδότησε αρχικά εικασίες ότι πρόκειται για νέο έργο του Banksy.

Οι αμφιβολίες διαλύθηκαν όταν η καλλιτέχνιδα δρόμου (street artist) Portus Abonae – @pa_stencilart στο Instagram – διεκδίκησε το έργο διευκρινίζοντας ότι «ανερυθρίαστα δανείστηκε εικόνες από τον καλλιτέχνη Banksy».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bristol Live (@bristollive)

Η τοιχογραφία με την τεχνική του στένσιλ δείχνει τρία παιδιά, τα δύο κοιτούν ψηλά στον ουρανό και ένα μικρότερο κοιτάζει στον τοίχο ανεμίζοντας ένα ραβδί με ένα από τα T-shirt που ο ίδιος ο Banksy είχε σχεδιάσει για να βοηθήσει την πρωτοβουλία «Colston Four».

Η πρωτοβουλία αφορούσε την οικονομική κυρίως στήριξη των τεσσάρων ατόμων που δικάζονται επειδή φέρονται να συνέδραμαν στην αποκαθήλωση του αγάλματος του «δουλεμπόρου» Έντουαρντ Κόλστον από διαδηλωτές στο Μπρίστολ τον Ιούνιο του 2020 μεσούσης του κινήματος «Black Lives Matter». Οι «Τέσσερις του Κόλσον» τελικά αθωώθηκαν.

Το άγαλμα είχε ανεγερθεί ως αναγνώριση για τις φιλανθρωπικές πράξεις του Βρετανού. Ο Έντουαρντ Κόλστον, ο οποίος γεννήθηκε το 1636 σε μια πλούσια εμπορική οικογένεια, είχε ενεργή συμμετοχή στη μοναδική επίσημη εταιρεία εμπορίας σκλάβων στην Αγγλία εκείνη την εποχή, τη Royal African Company και το Μπρίστολ ήταν η έδρα της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Από τις ΗΠΑ στο Παρίσι: Φοιτητές απέκλεισαν πανεπιστήμιο σε αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Ρέθυμνο: Εισβολή της αστυνομίας σε σπίτι φοιτητών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα