ΑΘΗΝΑ
09:06
|
19.04.2024
Ευτέλεια καταλογίζει σε ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη Τσίπρα ο Γιάννης Οικονόμου σχολιάζοντας την ανάρτηση του αρχηγού της αξ. αντιπολίτευσης για την ελευθερία του Τύπου.
ÅÐÉÊÁÉÑÅÓ ÅÑÙÔÇÓÅÉÓ ÂÏÕËÇ (ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ ÃÉÙÑÃÏÓ EUROKNISSI)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ευτέλεια καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ο Γιάννης Οικονόμου σχολιάζοντας την ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ελευθερία του Τύπου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου, απαντώντας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αξιοποίηση της έκθεσης διεθνών οργανισμών που ο ΣΥΡΙΖΑ τη χαρακτηρίζει «κόλαφο» για την φίωμση του Τύπου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, τονίζει ότι αυτή η έκθεση «προσβάλλει τόσο τον ελληνικό τύπο και τους λειτουργούς του όσο και τους θεσμούς της πολιτείας».

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου έχει ως εξής:

«Συνιστά τουλάχιστον ευτέλεια το να υιοθετεί και να χρησιμοποιεί ελληνικό κόμμα μια έκθεση η οποία προσβάλλει τόσο τον ελληνικό τύπο και τους λειτουργούς του όσο και τους θεσμούς της πολιτείας μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, για άλλη μια φορά, αναζητά σανίδα σωτηρίας από την πολιτική του απαξίωση στο ψέμα.

Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θυμούνται άριστα πόσο πάσχισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να καθυποτάξει τα ελληνικά ΜΜΕ. Οι διαγωνισμοί των «βοσκοτοπιών» είναι πολύ πρόσφατοι για να ξεχαστούν. Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος δικαίου και η ανεξαρτησία του Τύπου είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη.

Ο πλουραλισμός και η ελευθερία του λόγου και της κριτικής αποτελούν καθημερινή πρακτική. Κάθε πολίτης, έχει την δυνατότητα να ενημερωθεί ελεύθερα από το μέσον που εκείνος επιλέγει, από την πληθώρα που υπάρχουν. Και κανένα διεθνές θεσμικό όργανο δεν αμφισβητεί αυτή την πραγματικότητα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα