ΑΘΗΝΑ
13:08
|
20.04.2024
Ο Ορμπάν έθεσε στο επίκεντρο της εκστρατείας του τα θέματα που αφορούν τα φύλα και αυτό που ο ίδιος χαρακτηρίζεται προπαγάνδα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ στα…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ουγγρικές οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καλούν τους ψηφοφόρους να ρίξουν «άκυρο» στο δημοψήφισμα της κυβέρνησης Ορμπάν για το θέμα της σεξουαλικότητας και των ΛΟΑΤΚΙ+ στη σχολική εκπαίδευση, που πραγματοποιείται παράλληλα με τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, καθώς όπως υποστηρίζουν πρόκειται για ένα δημοψήφισμα που βάλλεται κατά της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+.

Ο ακροδεξιός πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, διεκδικεί μία τέταρτη θητεία στο τιμόνι της χώρας και προεκλογικό χαρτί του αποτελεί το εν λόγω δημοψήφισμα που στοχεύει στα συντηρητικά ακροατήρια και αν υπερψηφιστεί από τη λαϊκή βούληση θα συνεχίσει να περιορίζει τη διδασκαλία στα σχολεία αναφορικά με την ομοφυλοφιλία και τα υπόλοιπα φάσματα της σεξουαλικότητας.

Το δημοψήφισμα θεωρείται απάντηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που ξεκίνησε νομική διαδικασία σε βάρος της Βουδαπέστης για τον εν λόγω νόμο, που ψηφίστηκε πέρυσι και απαγορεύει τη χρήση υλικού που θεωρείται ότι προωθεί την ομοφυλοφιλία και την αλλαγή φύλου στα σχολεία, κατά τα φαινόμενα ως μέτρο για να αποτραπεί η κακοποίηση παιδιών.

Σύμφωνα με τις Βρυξέλλες, ο νόμος κάνει διακρίσεις και έρχεται σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές αξίες της ανεκτικότητας και της ατομικής ελευθερίας.

Ο Ορμπάν έθεσε στο επίκεντρο της εκστρατείας του τα θέματα που αφορούν τα φύλα και αυτό που ο ίδιος χαρακτηρίζεται προπαγάνδα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ στα σχολεία.

Αν και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει αναχθεί σε κεντρικό ζήτημα ενόψει των εκλογών της 3ης Απριλίου, το δημοψήφισμα παραμένει βασικό σημείο των πολιτικών του Ορμπάν με στόχο να κινητοποιηθούν οι ψηφοφόροι του κυβερνώντος κόμματις, Fidesz.

«Είμαστε ενωμένοι και άρα θα κερδίσουμε επίσης το δημοψήφισμα, με το οποίο θα σταματήσουμε στη χώρα μας την τρέλα που αφορά στα φύλα από το να σαρώσει τον δυτικό κόσμο», δήλωσε ο Ορμπάν σε προεκλογική συγκέντρωση στις 15 Μαρτίου.

«Αυτό το δημοψήφισμα προπαγάνδας που κάνει διακρίσεις … απλά ενισχύσει περαιτέρω τον διχασμό στην κοινωνία και αυξάνει τις προκαταλήψεις σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων», δήλωσε η Λούκα Ντούντιτς, εκπρόσωπος της Hatter Tarsasag, οργάνωσης υπέρ των δικαιωμάτων.

Το δημοψήφισμα καλεί τους Ούγγρους να απαντήσουν αν στηρίζουν τη διενέργεια σεμιναρίων σεξουαλικού προσανατολισμού στα σχολεία χωρίς τη συναίνεση των γονέων και εάν πιστεύουν ότι πρέπει να προωθούνται μεταξύ των παιδιών διαδικασίες επαναπροσδιορισμού φύλου.

Θα ερωτηθούν επίσης εάν θα πρέπει να παρουσιάζεται στα παιδιά χωρίς περιορισμούς υλικό μέσων ενημέρωσης που μπορεί να επηρεάσει τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Πηγές: Euronews, SkyNews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα