ΑΘΗΝΑ
09:53
|
02.05.2024
Το 2021 η εταιρία είδε μείωση εσόδων κατά 29% σε σχέση με το 2020.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φαίνεται πως δεν έχουν φύγει ακόμη τα βαριά σύννεφα της αβεβαιότητας για το μέλλον του κινέζικου τηλεπικοινωνιακού και τεχνολογικού κολοσσού Huawei αφότου η πρώην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ εξαπέλυσε εναντίον της εταιρίας άγριο οικονομικό πόλεμο με πρώτο στόχο την κόρη του ιδρυτή και οικονομική διευθύντρια της εταιρίας, Μενγκ Ουάνγκζου με πρόσχημα την παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν.

Καναδάς: Ελεύθερη η οικονομική διευθύντρια της Huawei

Η Ουάνγκζου επέστρεψε σήμερα και επίσημα στο «τιμόνι» της εταιρίας μετά την πολύμηνη περιπέτειά της από τη σύλληψή της, τον Δεκέμβρη του 2018 στον Καναδά, μέχρι την επιστροφή της στην Κίνα το Σεπτέμβρη του 2021, έπειτα από συμφωνία με το ομοσπονδιακό υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, επισημαίνοντας πως η αβεβαιότητα για το μέλλον του ομίλου δεν έχει ξεπεραστεί ακόμη.

«Καταφέραμε να επιβιώσουμε το 2021. Αλλά ο αγώνας μας για επιβίωση δεν έχει τελειώσει ακόμη» είπε ο εκ περιτροπής προεδρεύων της εταιρίας Γκούο Πινγκ όταν την υποδέχθηκε στην έδρα της εταιρίας στο Πεκίνο.

Οι δηλώσεις του δεν ήταν υπερβολικές. Το 2021 η εταιρία είδε μείωση εσόδων (που ανήλθαν σε περίπου 99,9 δις. δολάρια) κατά 29% σε σχέση με το 2020. Από την άλλη, προκαλεί στα ανώτερα στελέχη της εταιρίας σχετική αισιοδοξία το γεγονός πως τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 76% το 2021 σε σχέση με το 2020 που είχαν αυξηθεί μόλις 3% σε σχέση με το 2019.

Η ίδια η Μενγκ αναλαμβάνοντας και πάλι τα καθήκοντά της προσπάθησε να δώσει έναν τόνο αισιοδοξίας, αναγνωρίζοντας πως τα διευθυντικά στελέχη του ομίλου έγιναν «πιο ικανά στην αντιμετώπιση της αβεβαιότητας».

H οικονομική διευθύντρια της Huawei επισήμανε πάντως πως κατά το διάστημα της απουσία της, λόγω του κατ’ οίκον περιορισμού της στον Καναδά, «ο κόσμος άλλαξε πολύ». Διαβεβαίωσε, εντούτοις, πως το τελευταίο εξάμηνο κατέβαλλε σοβαρές προσπάθειες ώστε να ενημερωθεί για τις περισσότερες αλλαγές.

Μένει να αποδειχθεί στην πράξη όχι μόνον εάν ενημερώθηκε αλλά και εάν βρήκε τα κατάλληλα όπλα για να αντιμετωπίσει την επόμενη οικονομική καταιγίδα στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης για Μάτι: Ν’ αλλάξει η δικαιοσύνη της ατιμωρησίας

Η Ρωσία καλεί έρευνα για τους μαζικούς τάφους στη Γάζα

Τέλος οι διπλωματικές σχέσεις της Κολομβίας με το Ισραήλ

Μαζική αστυνομική παρουσία στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα