ΑΘΗΝΑ
02:16
|
06.05.2024
Επιβεβαίωσαν την ταύτιση θέσεων στο παλαιστινιακό στον απόηχο της περιοδείας Μπλίνκεν σε Παλαιστινιακά Εδάφη, Ισραήλ, Μαρόκο και Αλγερία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον Ιορδανό βασιλιά Αμπντάλα Β’ και τον πρίγκηπα διάδοχο στο θρόνο της Ιορδανίας, Χουσείν μπιν Αμπντάλα Β’, υποδέχθηκε σήμερα στο προεδρικό μέγαρο στη Ραμάλα ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς  καλωσορίζοντας τους «στην δεύτερη πατρίδα τους την Παλαιστίνη» για να συζητήσουν, όπως τόνισε, «πολλά θέματα».

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος τόνισε ιδιαίτερα την στήριξη της Ιορδανίας στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού αναφέροντας ότι η θέση της Ιορδανίας στο παλαιστινιακό ζήτημα ταυτίζεται με εκείνη των Παλαιστινίων.

Ο Ιορδανός μονάρχης από την πλευρά του διαβεβαίωσε για την αμέριστη στήριξη της χώρας του στον αγώνα των Παλαιστινίων για τα δικαιώματά τους λέγοντας:

«Είμαστε στο πλευρό σας πάντα, παρά τις προκλήσεις». Πρόσθεσε πως η περιοχή «δεν μπορεί να απολαύσει ασφάλεια και σταθερότητα δίχως μία δίκαιη συνολική λύση στο παλαιστινιακό ζήτημα στη βάση της λύσης των δύο κρατών που εγγυάται την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Ζήτησε επίσης να σταματήσουν «όλα τα μονομερή μέτρα» ιδιαίτερα στην Ιερουσαλήμ και πέριξ του τεμένους Αλ Άκσα επειδή εμποδίζουν «τις πιθανότητες για επίτευξη διαρκούς και συνολικής ειρήνης στην περιοχή».

Η επίσκεψη του Ιορδανού βασιλιά στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης έγινε ένα 24ωρο μετά την συνάντηση του Παλαιστίνιου ηγέτη με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, προτού ο τελευταίος συμμετάσχει στη σύνοδο των ομολόγων του από το Ισραήλ, το Μπαχρέιν, το Μαρόκο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο κιμπούτς Σντε Μπόκερ στην έρημο Νεγκέβ.

Ο Μπλίνκεν αναχώρησε σήμερα από το Νεγκέβ για το Μαρόκο με τελικό σταθμό της περιοδείας του την Αλγερία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Κίνα: Ο Σι επαινεί τους δεσμούς με τη Γαλλία κατά την επίσκηψή του στο Παρίσι

Γάζα: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων σε Κάιρο και Ντόχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα