ΑΘΗΝΑ
16:22
|
02.10.2024
Έχουν ήδη καταγραφεί περιστατικά με χρόνιους πάσχοντες όπως καρκινοπαθείς, καρδιοπαθείς, ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη και παιδιά με αυτισμό.
Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Ζήλος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλου, την οποία δημοσιοποίησε το Υπουργείο Υγείας, όλοι οι υπήκοοι της Ουκρανίας που αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τον τόπο καταγωγής τους εξαιτίας του πολέμου, εντάσσονται στις ανασφάλιστες- ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, δικαιούμενοι νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν καταγραφεί περιστατικά με χρόνιους πάσχοντες όπως καρκινοπαθείς, καρδιοπαθείς, ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη και παιδιά με αυτισμό που χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια και έχουν ήδη εξυπηρετηθεί.

Μέσω αυτής της εγκυκλίου που υπογράφει ο κ. Κωτσιόπουλος, οι εν λόγω ασθενείς, μέχρι να αποκτήσουν ΑΜΚΑ ως πολίτες τρίτης χώρας, έχουν άμεση πρόσβαση στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, επιδεικνύοντας το διαβατήριο τους ή εάν δεν έχουν, το σχετικό έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας που τους έχει ήδη δοθεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με το χέρι στη σκανδάλη το Ισραήλ χτυπά τον Λίβανο μετά το μπαράζ πυραύλων από το Ιράν

Φωτιά στην Κορινθία: Η καμένη γη των 65.000 στρεμμάτων μέσα από τον δορυφόρο Copernicus

Έλληνας μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης ενόπλων στο Τελ Αβίβ

Λιμενεργάτες ΗΠΑ: Τα λιμάνια των Ανατολικών Ακτών θα μείνουν κλειστά για όσο χρειαστεί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα